כל היום מניקה

דיון מתוך פורום  הנקה

08/04/2013 | 16:53 | מאת: דינה

שלום אלן, התינוקת שלי בת שבוע ואני מוצאת את עצמי מעבירה כמעט את כל היום בהנקות. השד שלי מרגיש ריק כל הזמן. לעיתים רופסים כוחותיי ואני נותנת לה תחליף חלב. האם זה בסדר שהיא מרבה לינוק? אני כבר לא יודעת אם היא אוכלת או סתם משתמשת בו כמוצץ. מה לעשות? אני מאבדת סבלנות. קשה לי כח היום לשבת ולהניק תודה, דינה

09/04/2013 | 10:39 | מאת: אלן שיין

שלום דינה. האימהות החדשה מיגעת ומצריך באמת את כל האנרגיות. התינוקת חסרת עונים והייתה רגילה למצוץ ולהיות מחוממת כל הזמן ללא הרף כשהייתה בפנים. לכן היא מעדיפה להיות עליך מאשר לבד בעריסה. זה בכלל לא עניין של רעב בשבועות הראשונים. יש לנו ספרון שמסביר יותר לעומק את מה שעובר עליה וכמובן עלינו כאימהות חדשות. (יש לנו גם סדנא בנושא זה אם את מאזור המרכז) בכל אופן את יכולה להזמין את הספרון: 03-6472411 "הנקה-להעניק מהרגע הראשון: וגם לקבל פרטים אודות הסדנא- "טעימות בוקר". בנוסף אני אגיד שאים יש לה חיתולים רטובים וגם יציאות סדירות וכמובן עלייה מתמדת במשקל אז אין לך בעייה כמותית. אם היא לא מרוות קצת יותר בשבוע שבועיים הקרובים אז כדאי לבדוק אם אין סיבה אחרת - להנקות תמידות. ניתן למצוא יועצת הנקה מוסכמת IBCLC באתר של איגוד היועצות: www.iaclc.org.il אם את לא בטוחה אם אכן הכל תקין אז שווה ביקור - או אפשר לחפש קבוצה של ליגת לה לצ'ה - אימהות מדריכות הנקה - מפגשים בכל הארץ. www.lllisrael.org.il בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה