סרזט והנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

04/04/2013 | 14:11 | מאת: מזי

בתי בת 3 חודשים. לפני כשבוע רשם לי הרופא סרזט. אני מניקה הנקה מלאה. אחרי יומיים של נטילת הגלולה כאב לי הראש מאוד וחוויתי עצבנות ותנודות במצב הרוח וגם דאגתי מהפחתה בכמות החלב. לאחר יומיים הפסקתי ליטול הגלולה ומאז מידי פעם יש לי כתמי דם בהירים. הבעיה שאני מייצרת ממש מעט חלב מאז, במיוחד מאז שהפסקתי עם הגלולה. מהנקות קצרות מאוד וילדה רגועה, השד ממש ריק ובקושי יוצא חלב בשאיבה, והילדה מתוסכלת ונשארת המון על הציצי וקשה לה להירדם, כנראה בגלל רעב ואני מוסיפה מעט תמל בין לבין כי ממש פחת החלב. ייתכן קשר שכזה רק בגלל נטילת הגלולה ליומיים והפסקת נטילתה? מה לעשות לתיקון המצב. בבקשה עזרתכם

04/04/2013 | 14:41 | מאת: אלן שיין

היי מזי, הגלולה לא אמורה להשפיע בצורה כה חריפה ובוודאי לא לאחר יומיים בלבד. אבל אי אפשר לדעת. אם את רק מוסיפה לה "קצת" תמ"ל אז יתכן ורק נדמה לך שאת צריכה להוסיף לה. עדיף להחזיר אותה לשד. השד אף פעם לא במצב של "ריק" ממש. תמיד יש קצת חלב - וגם החלב מתחדש כל רבע-חצי שעה. השדיים נעשים הרבה פחות גדושים מסביב ל3 חודשים - כאשר הגוף מסתגל לכמות קבועה של חלב - לכן גם קשה לשאוב. אם תתחילי לשאוב באופן סדיר אז הגוף מתרגל גם לזה וייצר עוד. אבל זה יקרה גם אם תניקי. זה יחזור לעצמו. צריכים רק התמדה ולדעת שהיא לא מורעבת. כל עוד היא מסכימה לינוק ורגוע אז אין דאגה. ככל שתתני תמ"ל יש גם מצב שהיא תתרגל לזה - ולבקבוק. לכן עדיף שלא. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה