יבוש חלב - כאבים - דחוף

דיון מתוך פורום  הנקה

26/03/2013 | 23:48 | מאת: נטלי

שלום רב, ילדתי לפני שבוע ואני לא מניקה. יש לי ממש גודש בחזה. אשמח לדעת האם יכול להגרם נזק כתוצאה מהגודש. כרגע אני שמה לי רק כרוב אך זה לא ממש עוזר. אשמח לקבל תשובה בהקדם היות וכואב לי מאוד. רופא הנשים שלי לא עובד עד שבוע הבא. תודה, נטלי.

27/03/2013 | 22:33 | מאת: אלן שיין

היי נטלי, עליך להיניק משני הצדדים בכל הנקה. זה אחד הדברים שעוזרים להפחית את הגודש. ולמנוע אותו. להיניק לעיתים קרובות. אפשר להוציא קצת חלב אם יש כאבים בין ההנקות. ניתן לעשות את זה בשאיבה, עם משאבה או אפילו בעזרת ידייך במקלחת חמה. זה יכול להוביל לדלקת אם זה לא טופל אבל בדרך כלל יש רגיעה אם את מיניקה מספיק ולא משתמשת בתחליפי שד - כמו מוצץ מלאכותי - בקבוקים וכמובן פורמולה. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה