כיצד לחזור רק להנקה?

דיון מתוך פורום  הנקה

14/03/2013 | 08:53 | מאת: מעיין

שלום רב, בני בגיל שמונה חודשים, עד גיל שישה חודשים ינק הנקה מלאה. בחודשיים האחרונים הוא מקבל פעמיים ביום תרכובת מזון עם דייסה, כיוון שנאמר לי בטיפת חלב שהוא לא עלה מספיק במשקל. הבעיה היא שאני מרגישה כעת שנמאס לו לינוק, הוא מעדיף את הבקבוק ומתעצבן תוך כדי ההנקה ולעיתים נדמה לי שנוא לא ממש שבע מזה. מדי פעם כשהוא ממש עצבני ולא רגוע אני מציעה לו בקבוק והוא ממש נרגע לאחר מכן. אני לא רוצה לעשות זאת, לא מפריע לי לתת לו פעם ביום דייסה אבל לחזור רק להיניק בתוספת המוצקים (המעטים) שהוא אוכל. כיצד עלי לעשות זאת? תודה רבה.

16/03/2013 | 19:36 | מאת: אלן שיין

שלום מעיין, בגיל 6 חודשים - תינוקות עולים פחות מאשר בחודשים הקודמים. אז עניין העלייה לא תמיד ברורה ואם בכלל בגיל 6 חודישם צריכים לתת תוספת אז לרוב מציעים מוצקים. כך שתינוק יונק את החלב מאימא - ומקבל תוספות לפי היכולות והרצון. דייסה סתם משמין וזה לא ממש אוכל - אולי זה מוסיף קלוריות אבל אין הרבה ערך תזונתי. בכל אופן גם אפשר תמיד לתת חלב שאוב עם הדייסה - כך לשמור על התפוקה בתקופה של ניסיון עם מוצקים. זה לא בא בבקבוק - אלא קערה. אם הוא בכלל עדיין בכיוון לינוק - אז בגיל 8 חודשים כבר אני מניחה שהוא אוכל יותר מוצקים כבר ואפשר לתת לו או לינוק - או מוצקים. אם אין לך הרבה חלב - קודם רצוי להגדיל את הכמות על ידי שאיבות. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה