הנקה בגיל שנה +

דיון מתוך פורום  הנקה

05/03/2013 | 13:09 | מאת: שולמית

שלום. אני מניקה, בתי בת 1.5. שתינו נהנות מההנקה מאוד. מדהימות אותי תרועות השמחה שלה, כאילו היה יום בחייה שלא ינקה... לאחרונה התחלתי להגביל את ההנקה ולהתמקד בנוחות שלי (הרי הכי נוח לה, כשלי נוח :)). ביתי מקבלת את זה בקלות - חוזרת ומבקשת, אך לא מתלוננת. לפעמים לוקחת ולפעמים לא, תחליפים שאני מציעה לה, בצורת מזון, מים או מוצץ. למרות זאת, אני מקבלת תגובות מאימי ובנזוגי - דמויות משמעותיות לי מאוד, ש"אני מניקה יותר מדי" והדבר עלול לפגוע בשתינו. ברור לי כי לפגוע זה לא יכול... אך, בנזוגי, שמתמחה בתזונת מבוגרים טוען שבחלב יש חומרים שמונעים מחיידקי המעיים שלה להתפתח היטב וזה גורם לעצירות ממנה סבלה ביתינו. וכמו כן, שההנקה מפריעה לי להתאושש מדלקת בבלוטת התריס ממנה סבלתי אחרי הלידה (דבר שכיח). האם יש דברים בגו'? מה הדגשים שעלי לדעת לגבי הנקה מאוחרת? תזונה שלי? תזונה שלה? תוספי מזון? עוד דברים? תודה שולמית

07/03/2013 | 15:28 | מאת: עדי יותם

נשמע ששתיכן נהנות מאוד מן ההנקה - איזה יופי! משרד הבריאות הישראלי מצטט בהמלצותיו את ארגון הבריאות העולמי, שממליץ על הנקה עד גיל שנתיים לפחות וכל עוד שני הצדדים מעוניינים בכך. לגבי שתי הטענות, בלוטת התריס וחיידקים במעיים - לא שמעתי על כך מעולם ואני לא מבינה מה ההיגיון בכך. אם יש מחקר כלשהו שמדבר על כך אשמח להפניה.

מנהל פורום הנקה