הנקה תכופה מאד אצל בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  הנקה

23/02/2013 | 17:56 | מאת: ל

שלום, התינוק שלי בן 5 חודשים. אחוזון 95 במשקל ובגובה. ניזון רק מהנקה במשך כל היום והלילה... כיום - נרדם לאחר מקלחת באופן כמעט עצמאי באזור 19:00, ישן עד 22:30 ואח"כ קם במועדים הבאים במשך הלילה: 01:00 04:00 05:00 05:30 - מתחיל את היום. בכל אחת מההתעוררויות הללו הוא יונק וחוזר לישון. ברוב המקרים יונק מתוך שינה וחוזר לישון. ניסינו לתת לו מוצץ במקום האכלה - לא תמיד עוזר. גם במהלך היום הוא אוכל בהפסקות מאד קטנות ובאופן לא סדיר, בדר"כ שעתיים בין האכלה להאכלה. לפעמים אפילו פחות מכך. אני מאד רוצה להתחיל לרווח לו את השינה, להרגיל אותו לשינה ארוכה ורציפה יותר. איך עושים זאת....? כיום כל פעם שהוא מתעורר במהלך הלילה אני ניגשת אליו, מרגיעה אותו, מרימה אותו ונותנת לו לאכול עד שנרדם. קשה לנו להמשיך כך ולפי מיטב הבנתי - הוא אמור לישון כבר לילה שלם (למעלה מ-7 שעות...) מה עושים..? תודה.

23/02/2013 | 22:03 | מאת: עדי יותם

איזו נחת לראות שהוא גדל יפה כ"כ על החלב שלך :) את מתארת מצב ממש לא נדיר. אין שום הוכחה לכך שהוא "אמור לישון לילה שלם". יש איזו הנחה כזו שלא מבוססת על המציאות אלא על טעויות היסטוריות בספרות. את יכולה לנסות לנתק את הקשר בין הנקה להירדמות - לנתק לפני שנרדם לגמרי ולנסות לעזור לו להירדם בדרך אחרת. פירוט של השיטה מופיע בספר "לישון בלי לבכות" מאת אליזבת פנטלי. בינתיים אם יש לך אפשרות נסי לישון במשך היום... בהצלחה!

23/02/2013 | 23:44 | מאת: ל.

תודה רבה עדי. במהלך היום הוא לא נרדם בהנקה אלא בדרכים אחרות. במהלך הלילה הוא בדרכ יונק תוכ שינה. האם יש צורך לשנות את זמני ההנקה ביום ו/או בלילה או שהתינוק יוווסת זאת לפי צרכיו? האם כדאי לתת תחיף חלב כמזון משביע יותר לפני הלילה..? שוב תודה!

מנהל פורום הנקה