כמה שאלות שמטרידות. תודה מראש

דיון מתוך פורום  הנקה

22/02/2013 | 12:21 | מאת: גילגולית

ביתי בת שלושה שבועות ניזונה רק מהנקה. עלתה ארבע מאות גרם בשבועיים משקל נוכחי 3380. משקל לידה 3200. היא נרדמת בזמן ההנקה, רב החלב נראה שיוצא בהתחלה בה היא פעילה. אני לוחצת כל הזמן על השד כדי לקדם חלב. אני מחזיקה אותה עשר דקות על הכתף אך אינה מגהקת. לעיתים פולטת אחרי שעתיים ולעיתים אחרי חצי שעה. פולטת מעט. כאשר לא מגהקת היא מתחילה לשהק- האם זה נורמלי כמעט בכל הנקה? אחרי הנקה של 45 דקות משני השדיים אני משכיבה בעריסה אך אינה נרדמת. לא מוכנה לקחת מוצץ ורק עוד מעט הנקה מרדימה אותה. אך אז היא ישנה הרבה זמן ולא מתעוררת 3 שעות אחרי שהתחלתי להניק לראשונה. מה עושים?

23/02/2013 | 22:24 | מאת: עדי יותם

היי, נשמע שהכל בסדר. לא חייבת לגהק, נורמלי לשהק בגיל זה. גם נורמלי לפלוט, ונורמלי להירדם רק בהנקה... המשיכי במה שאת עושה עוד שבוע-שבועיים ואני חושבת שתראי שינוי גם בלי שתנקטי צעדים כלשהם. בהצלחה והמשיכי לעדכן!

26/02/2013 | 10:35 | מאת: גילגולית

בשעות הערב מחמש עד סביבות עשר היא לא נרדמת גםואחרי הנקה. גם אחרי אמבטיה והנקה שהיא מאוד עייפה היא נרדמת בידיים ומתעוררת שוב ברגע ששמים אותה במיטה. אני מציעה שוב הנקה אך נדמה לי שאין חלב. האם בשעות אילו להוסיף תמל כדי להרגיע ולהשביע? אחרת, מתי מספיק החלב להתמלא? תודה

מנהל פורום הנקה