שאיבה

דיון מתוך פורום  הנקה

10/02/2013 | 12:22 | מאת: ליאור

שלום! בני בן חודשיים וחצי והתחלתי לאחרונה לשאוב עבורו על מנת שאוכל לצאת מהבית מידי פעם.גם עם בני הבכור היה לי קשה מאוד לשאוב גם כאשר הרגשתי שיש חלב.המשאבה שברשותי היא ישנה מאוד אבל מרגיש שהיא מבצעת שאיבה אך למרות זאת אני לא מצליחה לשאוב(לעיתים מצליחה להוצאי רק 20 CC בידיעה ברורה שיש הרבה יורת מזה בשד) אני מתארת לעצמי שבקרוב אקנה חדשה:) שאלה נוספת היא לגבי אחסון החלב.אני שואבת ושמה במקרר.אמא שלי לאחר מכן מחממת את החלב במחמם בקבוקים.קורים מצבים שהיא לא משתמשת בחלב המחומם בסופו של דבר..השאלה היא האם אני יכולה להקפיא את החלב שנשאר כדי שיהיה לי לפעמים אחרות(אני קודם דואגת לקרר את החלב בהדרגה ולא שמה אותו ישר במקפיא)או שזה עלול לקלקל אותו? האם ניתן להקפיא חלב לאחר שהיה במקרר יום שלם לפני כן? יום מקסים, ליאור

10/02/2013 | 18:58 | מאת: אלן שיין

היי ליאור, כל העניין של השאיבה בהחלט עניין של הסתגלות הגוף לשאיבה. אי אפשר לשאוב "מידי פעם" ולצפות מהגוף להוציא מעבר למה שהתינוק אוכל. אבל אם תתחילי לשאוב לעיתים קרובות יותר ובאופן קבוע - הגוף יעשה את שלו וכן תצליחי. כתבתי ספרון מלא טיפים על שאיבה ואחסון - מוזמנת להזמין - יש כמה וכמה עצות. "לחזור לעבודה להמשיך בהנקה." ניתן להזמין בטל: 03-6472411 מעבר לזה גם טבלת אחסון יש בו. אבל בקצרה - לא ניתן לשמור על חלב שוב לאחר החימום. אפשר להשאיר אותו בחוץ רק לארוחה הבאה. אפשר מאידך להקפיא לאחר יום שחלב טרי היה במקרר. זה לא ממש מדע מדוייק - אבל זה כבר לא שינה את תכונותיו. בברכה אלן

10/02/2013 | 20:55 | מאת: ליאור

ואגב מחמם בקבוקים..כמה זמן אני יכולה להשאיר חלב במחמם בקבוקים מבלי שיתקלקל? האם במידה ושאבתי ולא שמתי במקרר אלא רק במחמם ניתן להקפיא לאחר מכן? הרי המחמם רק שומר על החלב בטמפ קבועה..לא?

מנהל פורום הנקה