חזרה לעבודה והנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

07/02/2013 | 17:32 | מאת: הדס

היי, אשמח לעצתכן :-) בני כיום בן חודשיים וחצי בהנקה מלאה. כשיהיה בן שלושה חודשים הוא צפוי להיכנס למשפחתון (לצערי...) ואני מעוניינת להמשיך להזינו באמצעות חלב אם. לצורך כך אני פועלת בשבועות האחרונים לייצור מאגר של חלב שאוב שהוקפא, ובכוונתי שחלק מארוחותיו במשפחתון תהיינה מחלב טרי שאשאב יום קודם לכן בעבודה וחלק יהיה מהחלב שהוקפא. העניין הוא שהקפאתי חלב בכמויות של 50-70 מ"ל לשקית (ומנסיון אני יודעת שהכמות שמשביעה אותו היא בסביבות 90-100מ"ל. אני מניחה שעד שיכנס לגן ארוחה מספקת עבורו תעמוד על כ-120 מ"ל). אני תוהה מה יהיה השימוש הנכון ביותר בחלב שהוקפא. האם ניתן להפשיר שתי שקיות ולאחדן לבקבוק אחד (למרות שהן מתאריכים שונים)? או שאולי כדאי להפשיר שקית של חלב קפוא ולהשלים את המנה עם החלב הטרי שאשאב?

07/02/2013 | 19:29 | מאת: אלן שיין

היי הדס, לדעתי לא כדאי לערבב מתאריכים שונים. אפשר להכין פשוט 2 כמויות. זה רק במידה ואחד כבר לא טוב - אז זה לא יקלקל את השני. לדעתי הוא לא צריך כמות כל כך גדולה - אם מאכילים אותו בצורה מאוד מאוד איטית. בדרך כלל גומרים עם הבקבוק כלכך מהר שלא מספיקים להרגיש את השובע בזמן אמת - לאחר רבע שעה כי כבר נגמר כמות פי כמה ממה שהוא צריך. לכן כדאי ללמוד את השיטה של האכלה קצבית. כתוב עליה בספרון שהזכרתי היום בטלויזיה. כתבנו את זה בדיוק לצורך זה. ניתן להזמין בטל: 03-6472411. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה