אין עליה במשקל במשך שבועיים

דיון מתוך פורום  הנקה

04/02/2013 | 21:55 | מאת: דין

אלן שלום וברכה, בני בן חודשיים וחצי . משקל שחרור מבי"ח: 3500 משקל גיל חודשיים :5645 היום ,שבועיים לאחר השקילה האחרונה שקלתיו שוב וגיליתי כי לא עלה כלל במשקל. כמובן שהוא יונק הנקה מלאה . חשוב לציין כי עד כה כאשר היה מגיע לארוחה ,לאחר 3 שעות בממוצע ,הייתי מרגישה במלאות קלה,וכעת אני לא חשה בה כלל. היום בערב נשברתי!!! ונתתי 120 סימילאק . אני חרדה מאוד!!! שמא אזל לי החלב/התייבש. זקוקה באמת נואשות לעזרתך. הנקה עבורי זו מתנה ,אני נהנית מכל שניה ולמען האמת ברגע זה חרדה מאוד!!!! תודה רבה מראש על תשומת הלב

05/02/2013 | 08:46 | מאת: אלן שיין

היי דין, בלי לראות ובלי לבחון - קשה לנחש אבל עשיתי חבשון פשוט על העלייה מאז השחרור - ואם עשיתי נכון יש עדיין עלייה של מעל 200 גרם בממוצע לשבוע! זה תקין לגמרי. אחרי כמה שבועות של הנקה הגוף מסתגל לתפוקה ואנחנו לא אמורות להסתובב עם שדיים גדושים. זה לא מעורר דאגה. גם גוף התינוק מסתגל לעלייה הגדולה שהייתה לו עד כה והגוף מאזן את עצמו. אם תתני תוספות זה מעצמו ידרדר לך את התפוקה. תסתכלי על הילד ולא על המחוג. דואגים כאשר ילד לא נראה טוב , לא מתנהג בצורה בריאה - ויורד במשקל. אבל אם הכל תקין אין כל סיבה לדאגה. אם את רוצה לוודא שאין לך בעייה אצלך - אז תשאבי. אבל אני מציעה לא לעשות כל שינוי בשבוע הקרוב ולהיניק אותו כרגיל (שאמור להיות משני הצדדים בכלהנקה - הפסקה בין לבין עד שמראה סימנים שרוצה שוב. בלי שימוש במוצץ מלאכותי הרי השד אמור לענות על ייצר המציצה ומוצצים הומצאו לתינוקות שלא זוכים למענה הטבעי! ותשקלי אותו שוב לאחר כמה ימים - ותראי אם ממשיך את קצב העלייה. אין אפס. זה מצליח. אין סיבה לחשוש שמשהוא לא תקין. וכמובן תמיד אפשר לשאוב ולתת תוספת מחלב אם אבל לרוב זה גם מיותר. אם זה לא מצליח יש לפנות ליועצת הנקה מוסמכת IBCLC - www.iaclc.org.il בברכה אלן

07/02/2013 | 10:54 | מאת: דין

ויצאה כמות של כ-90-100 מ"ל משני הצדדים האם זה תקין? המון המון המון תודה על תשומת הלב המהירה והמקצועית שלך ובעיקר האכפתית

מנהל פורום הנקה