דלקת/ חסימה בבלוטת החלב?

דיון מתוך פורום  הנקה

01/02/2013 | 11:15 | מאת: נטע

שלום אלן ועדי! לפני חצי שנה ילדתי את בתי, והיא בהנקה מלאה מאז. לפני מספר ימים עברתי בדיקת MRI ובגלל שהוזרק לי חומר ניגודי שאבתי נאלצתי לחדול מהנקה למשך 24 שעות (למרבה המזל היה לי חלב שאוב במקפיא שאותו היא אכלה בזמן זה, ואני שאבתי בכל ארוחה וזרקתי את החלב כמובן). שמתי לב שבכל ארוחה שאבתי הרבה יותר ממה שהיא אכלה בפועל (אכלה בין 80-120 ואני שאבתי בין 150-170). בתום 24 השעות חזרנו (בשמחה גדולה) להנקה, אבל בשד אחד החל לאחר יומיים כאב בנגיעה באיזור מסוים בשד, ואדמומיות קלה וחום (שמזכירה אדמומיות של דלקת). ייתכן ושאבית היתר יצרה דלקת? או חסימה נקודתית? אני יודעת שהפתרון אמור להיות הנקה מלאה, וכדי להקל על הגודש (למרות שאין לי תחושה של גודש כלל) גם שואבת מעט לאחר ההנקה, אבל- אני מתחילה להרגיש רע באופן כללי כמו כאבי שרירים בשאר הגוף...ובשאיבה לא יוצא חלב כך שהעניין הוא כנראה לא גודש... האם לפנות כבר לקבלת אנטיביוטיקה?? או שאפשר לנסות לתת לגוף להחלים עוד כיום יומיים? המון תודה ושבת שלום! נטע

03/02/2013 | 14:37 | מאת: אלן שיין

היי נטע, שמיניקות פחות - גם אם שואבות - הגוף מרגיש את ההבדל וכנראה פחות גירוי לשד זה שגרם אולי לדלקת. בכל אופ לא צריכים לרוץ לקבל אנטיביוטיקה אם כי לא כל דלקת מגיבה לאנטיביוטיקה. בלי תרביט את לא יודעת אם אכן זה ויראלי או בקטריאלי לכן כטיפול ראשוני ליניקות לעיתים מאוד קרובות כמה שניתן (להמנע ממוצץ מלאכותי ולהציע שד - כי הרי זה המוצץ הטבעי) לנוח, לאכול בצורה סדירה ולשתות הרבה. אם לאחר 48 שעות אין שיפור רצוי לגשת לרופא לקבל טיפול אנטיביוטי. החלמה מהירה!! אלן

04/02/2013 | 15:14 | מאת: נטע

והגודש והדלקת כבר לקראת סיום, ואנחנו יונקות/מניקות בשמחה! שוב תודה :)

06/02/2013 | 12:00 | מאת: אלן שיין

מנהל פורום הנקה