האם הנקה כבר לא מספיקה מגיל מסוים?

דיון מתוך פורום  הנקה

31/01/2013 | 09:08 | מאת: קרן

בני בן 5 חודשים ורק יונק (למעט בחודש האחרון כשהתחלתי להוסיף מעט ירקות ופירות טחונים-מספר כפיות ביום) עד לפני כשבועיים הוא הרשים את כולנו בקצב גדילה יפה וגם הצליח "למשוך" יותר שעות בלילה.בזמן האחרון אני שמה לב שהוא רעב כעבור שעתיים מקסימום וגם מתעורר באמצע הלילה לאכול, יכול להיות שיש שינוי בהרכב החלב שלי או שזה קשור לגיל? האם הוספת תמ"ל תתן פתרון עד שהאוכל הטחון יהיה יותר דומיננטי?

31/01/2013 | 15:33 | מאת: אלן שיין

היי קרן, אם אנחנו רעבים - אוכלים יותר. זה לא אומר שצריכים לשנות את טיב האוכל. חלב אם הוא חלב לכל דבר - והוא אותו החלב חודש אחרי הלידה או שנתיים אחרי לידה. הוא כבר לא משתנה הרבה. תמ"ל הוא חלב פרה. וההמלצות הן לא לתת חלב פרה עד אחרי גיל שנה (אם בכלל) אז את לא צריכה לשנות את הסוג של האוכל - אם הנקת אותו מצד אחת בלבד אז יש פחות חלב באופן יחסי - רצוי להיניק משניהם. לגבי מוצקים - זה עוד מוקדם אבל אחרי 6 חודשים נותנים כבר חתיכות וזה לא חייב להיות מרוסק. אם את נותנת אוכל טחון במקום הנקה - אז הוא ירד במשקל כי לירקות ופירות אין ערך קלורי כמו לחלב. אז תמיד מיניקות בדיוק כמו קודם והאוכל בא כתתוספת להנקות וחלב אם. לא צריכים תמ"ל בכלל. רק תניקי יותר או תתני לו בקבוק שאוב אם יש בעייה. אבל בלי להבין מה בדיוק הבעייה קשה לי להגיב. יש פחות עלייה במשקל החל מחודש ה-4 וזה טבעי. אבל מצפים שתינוק מכפיל את משקל הלידה באיזה שהוא מועד בין 4-6 חודשים. בהצלחה אלן

31/01/2013 | 16:49 | מאת: קרן

תודה רבה על התשובה המפורטת עזרת לי מאד

03/02/2013 | 23:58 | מאת: אלן שיין

מנהל פורום הנקה