פליטות בן חודש וחצי

דיון מתוך פורום  הנקה

14/01/2013 | 14:16 | מאת: ליאור

שלום! בני בן חודש וחצי וסובל מפליטות מרובות לאחר האוכל.לעיתים האוכל יוצא בצורה של נביעה כלפי חוץ ולעיתים בצורה של הקאה בקשת.אני משאירה אותו במצב מאונך הרבה זמן לאחר ההנקה וזה גם לא תמיד עוזר.ברוב המקרים זה לא עושה רושם שזה כואב או מציק אך יש פעמים שכן. כתוצאה מכך יש הרבה פעמים בהן לאחר ההנקה הוא רעב שוב כי פלט הרבה.אני פוסלת גזים בעיקר בגלל שממש מחפש את השד.הדבר לא קורה לאחר כל הנקה אבל לעיתים קרובות.המרווחים בין ההנקות ממש לא קבועים.לפעמים מחזיק שלוש שעות ולפעמים שעתיים ואף פחות לפעמים.(עכשיו לדוגמא אכל ב-11 וב12 ביקש שוב לאכול.ינק כמה דקות יניקות חזקות וכעת עדיין ישן והשעה 14:15)הדוגמא הזאת היא יחסית טובה כי כן ישן הרבה אחרי שתי היניקות אך יש מקרים שהוא מבקש לינוק כל שעה. האם היניקות הללו הן כתוצאה מהריפלוקס? איך אפשר להקל על הפליטות על מנת שיוכל להתמקד בהנקה אחת ולא לפזר אותן בנשנושים? אשמח לעזרה ליאור

14/01/2013 | 15:45 | מאת: אלן שיין

היי ליאור, אני מניחה שהיית אצל רופא לבדוק את עניין הרפלוקס. ? לרוב אין הרבה מה לעשות ויש מה שקוראים רפלוקס - אצל הרבה תינוקות כי המערכות שלהם עדיין לא משופשות דיין - כדי לאכול כמו שצריך. לרוב זה עניין של זמן והגוף מתרגל לאכול בצורה חיצונית (מחוץ לרחם) אבל זה תהליך. ככל שהוא עולה יפה במשקל - בממוצע של 200 גרם לשבוע - ולא נראה מוטרד אז אין מה לעשות אלא לחכות - מסביב לשלושה חודשים הדברים מסתדרים. זה מפריע לנו יותר ממה שזה מפריע לתינוק. אבל כדאי להתיעץ עם רופא לפסול כל סיבה רפואית לתופעה. הזמנים או הרווחים בין הארוחות סבירות. הוא תינוק ולא רובוט - גם לנו דפוסים שונים ומגוונים לגבי כמויות ותדירות הארוחות שלנו. לא אוכלים בדיוק אותו הדבר ובאותה צורה. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה