הצילווווווווו! איך גומלים מהנקה תינוק בן שנה וחודש

דיון מתוך פורום  הנקה

07/01/2013 | 21:10 | מאת: אפי....

יש לי ילד מתוקקקקקק שאוכל ברוך ה' הכל!!! אבל ברגע הראשון שהוא רואה אותי אחרי עבודה הוא חייב לינוק+ באמצע הלילה הוא חייב לקום פעם אחת ולינוק...או שהוא סתם עייף במשך היום בקיצור כבר לא נעים לי להניק, זה לא משביע אותו רק בתור מוצץ,וכרגע אני גם בתחילת הריון אז...בכלל רוצה קצת הפוגה בהנקה!! העניין שברגע שאני לא מניקה אותו הוא פשוט צורח ולא מוכן לקבל כלום!! אלא אם כן אני לא בבית ואז הוא יירדם אצל בעלי... מה לעשות????

08/01/2013 | 12:40 | מאת: אלן שיין

היי אפי, צר לי לאכזב אבל הוא לא אשם בעד זה שבחרת לחזור לעבודה וגם להכנס כבר להריון נוסף. הוא עדיין קטן והכל גדול עליו. הוא צריך אותך - את הקרבה והקבלה שלך כשאתם יחד כי הוא רק בן שנה. עדיין לא פותחו אצלו כלים להתמודד עם החסך - וכשהוא אותך ומבקש לינוק זה משריש בו בחזרה קצת מהביטחון וחום שאין לו במשך היום - לקחת לו גם את ההנקה - לדעתי עוד טיפה מוקדם. תינוקות מתעוררים בלילה גם בגיל הזה אז זה לא דבר חריג. במיוחד כשהוא מתעורר הוא בוחן את נוכחותך. אם הוא יותר "גדול" אז כבר מדברים ומסבירים - והוא כבר יבין הרבה יותר טוב - ואפשר גם ביתר קלות להסיח את דעתו. אבל הוא עדיין לא מדבר - בקושי אוכל הכל והחלב שלך אגב כן מסביע וגם מזין בדיוק כמו בחודשים שעברו. אם בכל זאת את רוצה לגמול אז תשתדלי לעשות את זה בצורה הדרגתית - להשאיר את היניקה הכי משמעותית לו לסוף. זה לא קל - והוא לא יבין - אבל זה מה יש. לאט לאט להוריד פה ושם הנקות. זה ילד - בן אדם אז אין מקל קסמים שיעזור לו להגמל "בקלות". בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה