גודש ואודם

דיון מתוך פורום  הנקה

29/12/2012 | 19:07 | מאת: שוש

בת 3 וחצי חודשים יונקת בלבד. כנראה נרדמתי איתה עלי וקמתי עם גודש. התפתח גם אודם. החזה נפוח וקשה אך אינו מגע "אבן" כפי שמתואר. (קצת פחות) אני מניקה כל 3 שעות 7 ארוחות ביום. כרגע אני מתחילה כל ארוחה בצד הגדוש. ומרדימה גם איתו. כיצד לפעול? ומה לגבי הצד השני? עלי כרוב? קומפרסים קרים? חמים? תודה רבה!

30/12/2012 | 11:44 | מאת: אלן שיין

היי שוש, ההמלצה מאז ומתמיד היא להיניק משני הצדדים בכל ארוחה. זה עוזר למנוע גודש כי השדיים בשימוש יותר מאשר מהנקה מצד אחד בלבד. בכל אופן - תניקי משם - ואחרי הפסקה - החתלה אפשר להציע לה שוב אבל מהצד השני. צריכה לאזן שוב את התפוקה. תוך יום יומיים זה אמור להסתדר. כל הדברים שהזכרת ידועים כעוזרים - אז תנסי. בתקוה שבאמת זה יעבור מהר!! אם עולה חום הגוף אז זה מתפתח לדלקת - הטיפול בדלקת הוא מנוחה, אנקות מרובות (בלי מוצץ מלאכותי - תציעי שד במקום.) ושתייה מרובה. בברכת החלמה מהירה. אלן אלן

מנהל פורום הנקה