כמה שאלות על הנקות תכופות, שאיבות וגודש

דיון מתוך פורום  הנקה

22/12/2012 | 15:29 | מאת: מיכל

שלום, אני אם לתינוק מקסים כבן 5 שבועות, אשר יונק יחסית בקלות מיום היוולדו. יש לציין כי הוא נולד גדול (4.300) ושוקל כעת כבר 5.6 ק"ג. מיום הלידה יש לי המון חלב, ואחרי ששרדתי (בקושי...) את הגודש של הימים הראשונים, חזרתי להתמודד עם גודש משמעותי לפני כשלושה שבועות כאשר התחלתי לשאוב חלב (הייתי אמורה לעבור ניתוח, ולכן נערכתי מראש והקפאתי חלב משתיים-שלוש שאיבות ביום). כעת אני שואבת בממוצע פעמיים ביום, כאשר בקבוק אחד של חלב שאוב הוא מקבל בלילה ולפעמים בקבוק נוסף במהלך היום כשאני יוצאת ללימודים. הבעיה המרכזית היא שאני כל הזמן מטפטפת חלב (וממלאה בקלות בקבוקים של 150 מ"ל בשאיבות), ומאד סובלת מגודש. מה אפשר לעשות? האם כדאי להמעיט כעת בשאיבות? (יש לי מספיק חלב קפוא לפחות לשבועיים...) האם יש דרך אחרת להקל על הגודש? (אשר בגינו אני כמעט לא יכולה לצאת מהבית - מחליפה כל הזמן חולצות ספוגות חלב, ולא נכנסת באף חזייה...). כמו כן, במהלך היום הקטנצ'יק אוכל לעיתים תכופות (כל שעה וחצי בממוצע, אבל בלי כל סדר/עקביות), כאשר אני משתדלת מאד לתת לו לאכול רק כשהוא מראה סימני רעב ברורים. הוא בד"כ לא פולט, ונראה כי הוא באמת אוכל כשהוא רעב, ומסיים לבד כשהוא שבע (אחרי 10-15 דקות). האם זה סביר? האם ישנה דרך לרווח בין האכילות במהלך היום? (בלילה הוא אוכל בממוצע כל 3 שעות). תודה רבה!

22/12/2012 | 18:46 | מאת: אלן שיין

היי מיכל, וואו! מה שאנשים אולי היו אומרים "צרות של עשירים!!" הלוואי על כל הבנות כמויות כאלה של חלב. אבל אני לא בן האנשים האלה כי אני מבינה כמה שזה מקשה גם לפעמים. א) המלצה - יש פדים מעולים של לנסינו - כושר ספיגה באמת משהו משהו אז אם עוד לא ניסית - אז כדאי - אפשר להזמין במלהיב - שולחים בדואר. 03-6472411 ב) אפשר בהחליט להפחית את מספר השאיבות או אפשר להפחית את הכמות שאת שואבת. בשני המקרים זה אמור לעזור בלהוריד את הגודש וכמות החלב שאת מייצרת. כנראה את מייצרת הרבה מעבר למה שהוא צריך. ג) תניקי אותו כשאת בבית איתו גם בלילה. זה יעזור לווסת גם את כמות החלב שיותר מתאים לצריכה האמיתית שלו. בקבוקים וכמובן שאיבות די משבשות את התפוקה הטבעית. ד) לגבי התדירות של ההנקות שלו - זה לא ממש תקין בגיל הזה. אבל אי אפשר מהפורום הזה לדעת באמת איך הוא יונק ואם זה מפני שהוא רוצה להיות לידך יותר בגלל ההעדרויות או שמא יש משהו לא הכי הכי ביניקה שלו והוא לא הכי יעיל. נראה לי יותר מתאים המצב הראשון - כי הוא עולה הרבה במשקל. ואת מציינתשהוא מסיים לאכול כעבור 10-15 דקות. מקוה זה עוזר. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה