האכלת תינוקת בת 10 ימים

דיון מתוך פורום  הנקה

13/12/2012 | 16:23 | מאת: מירב

הי אלן ביתי בת 10 ימים השתחררה במשקל 2850 קילו כאשר נולדה 3060 קילו . מאז בית החולים לא שקלתי אותה עקב שביתת האחיות . בכל אופן שוחחתי עם יועצת הנקה אמרה שכל שעתיים במשך היום אני צריכה להעיר אותה ולהניקה 10 דקות מכל צד אך יש לי בעיה מאחר וכרגע היום והלילה הפוכים והיא ישנה מאוד חזק ביום קשה לי להעירה ואז יוצא שכאשר היא מתעוררת כל שעתיים שלוש היא יונקת פחות מעשר דקות מצד אחד וזהו לא מוכנה יותר לינוק היא לא מראה סימני רעב ההפיך בלילה הסיפור שונה היא רוצה לינוק כל שעה וחצי שעתיים . האם היא מקבלת מספיק??? מהי בעצם הדרך הנכונה להנקה כמה דקות מכל צד? אני יודעת שצריך לסחוט את השד הראשון קודם כי השומן נמצא בסוף .....אשמח לתשובתך

14/12/2012 | 14:16 | מאת: אלן שיין

היי מירב, לדעתי את לא צריכה להעיר אותה כל הזמן אלא אם יש באמת בעייה שהיא לא אוכלת מספיק. ברור שצריכים לשקול אותה. כדי לבחון את ההתקדמות שלה. אבל אם היא מוציאה המון שתן ומפסר יציאות ביממה אז סביר להניח שהיא נזונה היטב. נכון שלפעמים זה בלתי אפשרי להעיר תינוק ישן - וגם אם כן אז לא אוכלים "כמו שצריך". אם היא לא הייתה אוכלת יום וליל אז הייתי דואגת אבל את אומרת שהיא אוכלת כל הלילה - אז זה סימן טוב והיא משלימה את החסר. זה עדיין ימים ראשוניים - וזה עוד יתהפך. בינתיים תניקי משני הצדדים. אם היא מסיימת משצד הראושן ואת לא מנתקת אותה זה סימן שהיגיעה לחלב השומני. יש ערך נוסף בהנקה משני הצדדים עי זה יוצר אזון בתפוקה בשתי השדיים וגם מונע גודש. וגם היא מן הסתם מקבלת יותר מזון. אבל תמיד עם הפסקה של החתלה ועד שהיא שוב מראה סימן שהיא מוכנה/רוצה לאכול שוב. לא מיד. כל זה את יכולה לקרא בספרון עם ההמלצות הכי מעודכנות ומדעיות. ניתן להזמין בטל: 03-6472411 בברכה אלן

מנהל פורום הנקה