נרדם רק עם ציצי

דיון מתוך פורום  הנקה

13/11/2012 | 10:41 | מאת: מיכלי

היי אלן, עמרי בן 5 חודשים, ולמעט טעימות ניזון מהנקה בלבד. מגיל 0 רגיל להרדם על הציצי ולעיתים רחוקות נרדם בעגלה, בידיים או באוטו. על מוצץ אין מה לדבר, לא מוכן לקחת ואפילו נעלב.. בקבוק לעומת זאת, הוא שמח תמיד לקחת. אין לי בעיה עם ההרדמות בהנקה, רק שלאחרונה הוא רוצה לישון עם הציצי ולא רק להרדם, וכל כמה דקות מגשש לוודא שיש פטמה באזור... בלילה הוא ישן יחסית טוב ומתעורר אם בכלל רק פעם אחת לינוק. לפני כמה ימים שמנו אותו במיטה ותוך כדי ליטופים והוא דווקא נרדם, אבל אחרי יומיים עשה לנו לילה לבן והתעורר כל שעה בבכי ונרגע רק עם ציצי. את חושבת שנכון להתמיד בשיטה של ההשכבה במיטה והרדמות עצמית או שהוא קטן מדי? הוא גם תכף מתחיל מטפלת, ואני חוששת שיהיה לה קשה להרדימו. באופן כללי הוא מאוד נינוח וחייכן, אודה מאוד לתשובתך, מיכל:)

14/11/2012 | 08:39 | מאת: אלן שיין

היי מיכל, לדעתי הכל מתנהל כצפוי. תינוק רוצה אימא - וכל היונקים מתכרבלים ומצפים ליחס כזה עד הגמילה - כמובן אצל יונקים אחרים התקופת הזאת הרבה יותר קצרה כי הם יותר מוכנים ועצמאיים בגיל צעיר (אפילו שבועות !!) אבל אין מה לעשות - אנחנו בני אנוש - מאוד מורכבים. או טו טו יחול הרבה שינויים לכן אני לא הייתי כבר מנחית עליו משטר לפני השינוי הגדול של מטפלת. לדעתי לא כדאי לשנות כל כך הרבה דברים כאשר ממילא דברים ישתנו עצם העובדה שהוא נפרד ממך - מוקדם. חכי לראות איזה שינויים יחולו אצלו לאחר מעבר למטפלת כי לדעתי הכל ישתנה. היא תמצא דרך להרדימו. אין מה לדאוג. עגלה או ידיים. רק לא לתת לו לבכות לבד. (אני בטוחה שמצאת מישהיא שאכן לא תעשה את זה! אבל לפעמים צריכים להגיד ולהבהיר. זה לא מובן מאליו.) בכל אופן - את תראי כמה שהוא דינמי כמו החיים שלנו - ויש שינויים גם כך בלי שאנחנו יוזמים או מזמינים אותם. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה