ייתכן שחלב אם לא משביע?

דיון מתוך פורום  הנקה

31/10/2012 | 10:57 | מאת: אפרת

בני בן 5 שבועות, יונק מצוין. בימים האחרונים לאחר כל הנקה הוא נרדם לזמן קצר מאוד (בערך חצי שעה) ואחר מתעורר ביללות. כשאני מביאה לו מוצץ הוא מוצץ אותו כ"כ חזק כאילו לא אכל שבועיים.... ושוב הוא רוצה לינוק. מדוע זה כך? האם ייתכן שהחלב לא משביע אותו? אם זה אכן כך- מה יכול להועיל לשיפור המצב?

01/11/2012 | 00:35 | מאת: אלן שיין

שלום אפרת, אין מצב שהחלב אם לא משביע. יכול להיות שהוא לא אוכל בצורה תקינה ואת לא מודעת. או שאת מיניקה רק מצד אחד כל פעם. ההמלצה היא להיניק משני הצדדים בכל הנקה. הפסקה של החתלה וערנות פאסיבית עד ששוב מראה סימנים שרוצה עוד - ורק אז להציע צד שני. כדאי לך לרכוש את הספרון "הנקה -להעניק מהרגע הראשון" בו כל המידע העדכני אודות ההמלצות - כל אחד אומר משהוא אחר והספרון עוזר באמת לסנן דעות סותרות. ניתן להזמין בטל: 03-6472411. בכל אופן אם את מיניקה בשניהם כל פעם ועדיין לא נראה שבע אז כדאי לך להיפגש עם יועצת הקנה מוסמכת IBCLC - שניתן למצוא באתר של איגוד היועצות המוסכמות בארץ: www.iaclc.org.il היא יכולה לבדוק באמת איך הוא יונק - וכמה הוא אוכל בכמה זמן לרואת אם היניקה יעילה. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה