הנקה בלבד

דיון מתוך פורום  הנקה

30/10/2012 | 08:03 | מאת: אמא

ביתי בת 3 וחצי חודשים. יונקת. אך אינה מוכנה בשום פנים ואופן לאכול מבקבוק חלב שאוב. (לא לוקחת גם מוצץ). אני מאוד מתוסכלת כי אני צריכה להתחיל לחפש עבודה אך אין לי אפשרות לעזוב אותה כי אני מקור האוכל היחיד שלה. מה עלי לעשות? וכן אם יש לך שיטה איך להרגיל אותה למוצץ? (ניסתי יותר מ-7 סוגי מוצצים)

31/10/2012 | 09:45 | מאת: אלן שיין

שלום רב, את מקור האוכל ומרכז העולם שלה - אבל ללא כל קשר להנקה - קשה לעזוב תינוק בגיל הזה. היות ואין להם מושג של זמן - אז הם דואגים ובוכים כי את חסרה - ושוב - זה לא קשור לאוכל. רוב התינוקות הולכים כמה שעות ללא אוכל - לכן תמיד את יכולה להיניק אותה - ולהשאיר אותה לכמה שעות. אם היא בוכה - זה לא אוכל. גם תינוקות שלא יונקים בוכים שאימא נעדרת. זה טבעי. אבל מה שכן - תוכלי בהחלט להשאיר חלב שאוב - לא צריכים לתת לה. רק ליתר הביטחון (ולשפיות של המטפלת!) אפשר לתת בכפית אבל לדעתי לא צריכים בכוח אם זה עדיין בגדר שעתיים - שלוש. זה עוד יותר מעצבן שרוצים כאילו להרגיע עם בקבוק - עדיף ידיים חובקות ונשיקות וכמובן להשיח את דעתה. כתבנו ספרון על כל התהליך הזה - שאיבה חזרה לעבודה ומתן בקבוקים - זה לא תלוי בכלל לבקבוק - אלא לרצון התינוקת. תוכלי להעזר בטיפים בספרון שאפשר להזמין בטל: 03-6472411. מוצץ מיותר לגמרי אצל יונקים. מוצץ הוא תחליף לשד לתינוקות הנזונים מבקבוקים כי הבקבוק לא מהווה מענה לייצר המציצה. אולי זה יצליח שאת לא שם - אבל קשה "לעבוד" עליה. השד הוא המענה הטבעי לייצר זה - והייצר קיים אצל התינוקות כי יניקה בעצם היא ברירת המחדל. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה