כמויות חלב שאוב לתינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  הנקה

31/07/2012 | 09:36 | מאת: ענבר

היי, לצערי לא הצלחתי להניק את בני ומהשבוע השלישי בערך התחלתי להתייאש ועברתי לשאיבה, הוא קיבלת חלב שאוב בהתחלה 60cc ועם הזמן הכמות עלתה בכל פעם עליתי ב 20cc בערך. היום הוא בן חודשיים ואוכל 150cc בשש ארוחות ביום. לפי הנוסחא של 150 כפול המשקל (בסביבות ה 4 ק"ג) חלקי מספר הארוחות הוא צריך לאכול בכל ארוחה 100cc ולא 150cc האם יכול להיות שאני מעמיסה עליו? אם אני הוריד כמויות הוא ישאר רעב או יחזור לאכול כל שעתיים? הוא מאוד קטן (נולד 2.6) ולפי טיפת חלב הוא באחוזון השלישי בערך

04/08/2012 | 09:14 | מאת: עדי יותם

היי ענבר, כל הכבוד לך על השאיבה! הנוסחה היא קצת יותר גמישה - בין 150 ל-180 מ"ל לק"ג, ומקסימום כליטר ביממה. אבל יש שונות בין תינוקות ויש כאלה שכמו בנך - אוכלים מעט ארוחות וכמות גדולה יותר. אפשר לנסות לעודד אותו לאכול לעתים קרובות יותר כך שעדיין יאכל את הכמות הרצויה. כמובן שאכילה לעתים קרובות יותר תהיה יותר מעייפת עבורך (ואת עוד שואבת בנוסף...) אבל אולי אם יאכל לעתים קרובות בשעות היום, בלילה יפתח פערים גדולים יותר. עם תינוק קטן ובאחוזון 3 בוודאי שאנחנו לא רוצים לעשות לו דיאטה... חשוב להמשיך להקפיד על מעקב בטיפת חלב, לראות שעולה בהתמדה לפחות בעקומה שלו ובוודאי לא יורד ממנה. אפשר גם להתייעץ עם יועצת הנקה מנוסה, בפרט כזו שיש לה ניסיון עם מקרים דומים. בהצלחה!

מנהלי פורום הנקה