בליעת אוויר ביניקה וריפלוקס

דיון מתוך פורום  הנקה

02/09/2011 | 10:46 | מאת: נועה

אלן יקרה שלום, עזרת לי רבות עם בני הגדול שהיום בן 4, ועכשיו יש לי קטנטונת בת 5 שבועות. גם לה כמו לאחיה יש עניין שכנראה מסתבר כריפלוקס. המון פליטות עם כאבים ובכי רב, זריקת ראש אחורנית, התקשתות של כל הגוף ועוד סימנים שונים שאני כבר מכירה מהבן הגדול.. שאלתי הפעם היא כזאת: בתי יונקת יפה, עולה במשקל, תופסת את הפטמה יפה מאד, כמעט כל העטרה בפה. אבל, מדי פעם משמיעה קולות ציקצוק ומנתקת את הוואקום, ולא בגלל זרימה חזקה, אלא פשוט ככה. כמעט בכל הנקה זה קורה ואני שמה לב שככה היא בולעת המון אוויר. כשהיא עירה, אני מצליחה להוציא לה גרפס, לא בקלות, אבל הוא יוצא, ומיד לאחריו פליטה בד"כ לא קטנה. אני מרווחת עכשיו את ההנקות לכל שעתיים בעזרת מוצץ, מה שהוריד את הסבל של יניקה חוזרת כל חצי שעה בגלל הצריבה מהפליטה. בלילה - יש לי בעיה גדולה. היא בולעת אוויר, ולא מצליחה להוציא גרפס. בערך כל לילה מ 1 עד 7 בבוקר, בגלל האוויר התקוע האוכל מתחיל לעלות לה והיא לא יכולה להמשיך לשכב בכלל. גם לא עם הגבהה. אני כבר 4 שבועות יושבת לילה לילה במיטה ומחזיקה אותה במאונך, מה שלרוב עוזר, אבל גם לא תמיד. איך אפשר לעזור לה להוציא גרפס בלילה? אני מחזיקה אותה לפחות 40 דקות אחרי ההנקה, טופחת לה על הגב העליון, מסתובבת בבית, משנה תנוחות ולא יוצא כלום. הלילה היא כל כך השתנקה והאוכל עלה לה גם דרך האף... הצרחות שלה כל כל מאמללות אותי, שלא לדבר על חוסר השינה שאני מצויה בו.. אודה לכל טיפ ועזרה בנושא! שבת שלום נועה

04/09/2011 | 10:42 | מאת: אלן שיין

היי נועה! מזל טוב על התינוקת החדשה!! היום המציאו פתרון נהדר להרבה בעיות. תשכבי על הגב ותשימי אותה עליך כך שהיא ממה שכובה עם הפנים כלפי השד. דומה לתנוחה ששמים את התינוק על בטן לאחר הלידה! זה מצריך שכל התפיסה כבר תלוייה בה והיא בשליטה מלאה. זה גם גורם לה לינוק נגד כוח המשיכה כך שהיא לא יכולה לבלוע אלא רק חלב. זה אמור לעזור לה ולך רבות. תנסי ותראי אם זה מתאים. כמובן זה לא קל להיניק כך בחוץ אבל אם את מצליחה להיניק אותה כך בבית וברוב שעות היום זה יעזור הרבה. תדווחי לי. לגבי הגראפס - זה גם לא תלוי בך. ברגע שמרימים תינוק בתנוחה אנכית מתנוחה אופקית האוויר כבר עולה - בלי תפיחות בלי כלום. אולי עיסוי עדין אבל אם יש אוויר זה יצא. מקוה שז יעזור. בברכה אלן

05/09/2011 | 19:35 | מאת: נועה

אני אנסה להניק בשכיבה, לגבי הגרפס הוא לא יוצא בלילה בכלל משום מה...

מנהל פורום הנקה