כמה שאלות

דיון מתוך פורום  הנקה

24/09/2010 | 13:24 | מאת: kiki

היי ילדה ראשונה בת 3 שבועות עם הנקה מלאה.. ויש לי כמה שאלות: 1. בשבוע האחרון התחלנו עם מוצץ ונראה לי שמאז היא פותחת פה קטן יותר... אני יודעת איך התנוחה צריכה להיות, פטמה לאף, סנטר לציצי וכו כדי לפתוח לה את הפה, אך נראה לי שזה לא מספיק והייתי רוצה לגרום לה לפתוח פה גדול יותר כך שבעצם חלק גדול יותר של העטרה יכנס לפה. האמת שלא משנה איך אני מחברת אותה (לפעמים גם עם פה לא ככ פתוח), היא מוצאת את הפתיחה הנוחה לה והקבועה, שכאמור, בשבוע האחרון נראת לי קטנה יותר. והאם אני אמורה להרגיש כל יניקה שלה או שבאיזשהו שלב כבר לא מרגישים? כי אני לא מבינה איך אפשר להרדם בזמן ההנקה כי אני ממש מרגישה כל שאיבה... 2. בזמן החיבור היד העליונה שלה מתקרבת לפנים שלה וזה מפריע לי לראות ולחבר אותה ובנוסף, מכאיב לי כי היא נוגעת בפטמה עם היד. ניסיתי לשים על זה חיתול בד אבל נראה לי שזה ממש מפריע לה ומלחיץ אותה וזה לא ממש עובד... מה לעשות עם היד הזאת?? 3. בעקבות אי פתיחת הפה, כנראה, כואבות לי קצת הפטמות, גם בזמן הנקה, אבל הבעייה העיקרית שאני לא יכולה ששום דבר יבוא במגע עם הפטמה (חוץ מבהנקה עצמה). ז"א שכואב לי לשים חזייה או כיסוי אחר כי הפטמה, שבימים האחרונים הפכה בולטת יותר, נמעכת והפכה רגישה הרבה יותר. רפידות ההנקה עוזרות קצת, אבל לא ממש והן גם משאירות לי סיבים קטנים על הפטמה. בקיצור, יש משהו שאפשר לשים על החזה שיבלוט מעל הפטמה ולא יגע בה ויהיה מספיק קשיח כדי שהחולצה או החזיה לא ימעכו אותו אל הפטמה? יצא ארוך... תודה לכל מי שינסה לעזור. חג שמח!

25/09/2010 | 18:36 | מאת: אלן שיין

היי קיקי 1. בלי לראות את התנוחה בה את אוחזת את הקטנה אנני יכולה להגיד אם אכן נכון או לא נכון. לגבי פתיחת פה - זה לא תלוי בך אלא בה. אם היא לא מכאיבה, אוכלת בתאבון ועולה יפה במשקל אז אין כל בעייה לגבי בדיוק כמה היא פותחת את הפה. הכנסת הפיטמה והשד זאת עבודה שלה ולא שלך. את צריכה להביא אותה אל המקום הנכון - פיטמה פחות או יותר מול הפה והיא כבר לומדת לקחת לבד. 2. יש פטנט - אם את מלבישה עליה מכנס וחוצלה - אפשר באופן זמני עד החיבור להכניס את כל היד שלה לתוך המכנס. . 3. יש קונכיות הנקה של חברת מדלה -( breast shields) הם ממש מרחיקים בגד והכל מאזור הפיטמה. יחד עם זה - כדאי לך לקבוע עם יועצת הנקה מוסמכת כי אם לא מתקנים את התנוחה זה יכול להחמיר. אם את מאזור המרכז יש את מ.מ.ש. קליניקה במיר הנחה www.mamash.org.il או את יכולה למצוא יועצת באתר של איגוד המקצועי של היועצות בארץ : www.iaclc.org.il בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה