איך "מרפאים" "בלבול פטמות"?

דיון מתוך פורום  הנקה

20/05/2001 | 12:08 | מאת: נטלי

בת-דודתי ילדה (בשעה טובה) לפני מספר ימים, ובשל סיבוך קל לאחר הלידה (חום ואנטיביוטיקה) במליצו לה האחיות בבלינסון לתת לתינוקת בקבוק רק פעם אחת בלילה. הבקבוק האחד הזה יצר אצל התינוקת "בלבול פטמות", ומאז היא אינה מוכנה לינוק מהשד אלא רק מבקבוק. כל האחיות ויועצות ההנקה בבלינסון לא הצליחו לפתור את הבעייה. בינתיים היא שואבת ונותנת בבקבוק, אבל ככה ההנקה לא תימשך זמן רב, למרות רצונה העז של האמא להניק. כבר יש לה כאבים בחזה והיא כבר מוסיפה לתינוקת גם מטרנה כי התינוקת לא שבעה. נתתי ליולדת שני טלפונית של מדריכות הנקה (של לה לצ'ה) שאני מכירה מאזור פ"ת, ואני מקווה שהיא תיצור איתן קשר. האם יש טיפים או עצות שאפשר לתת לה בינתיים שיאפשרו לה לחזור להנקה מלאה ללא שאיבה? בתודה מראש על תשובתך המהירה ככל האפשר.

20/05/2001 | 20:09 | מאת: אלן שיין

היי נטלי, נקווה שניתן, מהסיפור הזה, למנוע מקרים דומים בעתיד!! לא מובן לי העצה המקורית שהיא שגוייה ולא הגיונית לחלוטין. אם יש לאם חום והיא לוקחת אנטיביוטיקה מה זה עוזר לתת בקבוק אחד בלילה לתינוק??? כמובן שרצוי להיניק ולא לתת בקבוקים - דבר ידוע שעלול לשבש את ההנקה ותפוקת החלב. ניתן להפוך את המצב אבל בת דודתך חייבת לרצות את זה יותר ממה שאת רוצה שהיא תחזור להנקה מלאה. נתת לה טלפונים של מדריכות הנקה. עכשיו הכדור במגרש שלה. ביננו, אני יכולה להגיד לך שאם התינוק מעדיף בקבוק אז צריכים להפסיק לתת לו אוכל בבקבוק. אם התינוק מוכל לינוק עדיין אין שום סיבה שבימים הראשונים ניתן עדיין להיניק אותו מסביב לשעון, צמוד לאם עד שהחלב בא או חוזר לתפוקה מירבית. בהרבה מקרים הבטחון העצמי של האם נפגע יותר מהתפוקה ועל זה צריכים פשוט לחזק את האם וללכת לפי הסימנים של התינוק אם אכן הוא מוכל לינוק ונרגע ליד השד אפילו כל חצי שעה.

21/05/2001 | 09:52 | מאת: רוז

בדרך כלל הבילבול הזה נובע, מכך שלתינוק קל יותר לינוק מבקבוק. יש בקבוק, פלסטי, ממנו יוצאות 2 צינוריות , את הבקבוק הזה תולים על הצואר, ובתוכו חלב, את הצינוריות בקצה מדביקים לפיטמה, ונותנים לתינוק לינוק, יהיה לו יותר קל, והחלב יגר בקלות, והוא גם ינק מהפטמה, יגביר את תפוקת החלב, ואחרי כמה נסיונות כאלה, בעקשנות, בלי להוסיף בקבוק, התינוק ינק חזרה מהשד. הבקבוק הזה ניתן לרכישה בכמה מבתי מרקחת בארץ. והוא בדרך כלל מיועד לנשים שרוצות להניק למרות שאין להן מספיק חלב, ולתת תוספת, עד שיוצר חלב חדש בשד. יועצת הנקה תדע היכן ניתן להשיג את הבקבוק הזה, ואני מתפלאה שלא הציעו לה עד עכשיו.

21/05/2001 | 15:26 | מאת: אלן שיין

רוז, שלום רב, טוב שאת מכירה את המכשיר הזה כי הוא באמת פתרון למגוון בעיות המתעוררות. הוא לא פתרון לתינוק שלא מוכן לינוק. זה רק מגביר את תסכולו. ה-SNS (SUPPLEMENTARY NUTRITIONAL SYSTEMׂׂ ) מיועד לתינוקות שיונקים בכיף אבל משום מה אין מספיק חלב. בזמן שהאם מגבירה את התפוקה נותנים את התוספת (חלב אם שאוב) דרך השד. פגים ותינוקות מאוד קטנים לפעמים צריכים תוסף אז גם פה עדיף דרך השד. זה מכשיר שלבד, בלי הדרכה קשה לשימוש. לכן תמיד רצוי להתייעץ עם יועצת הנקה או מדריכה.

מנהל פורום הנקה