אמא מבוגרת

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

17/10/2007 | 20:17 | מאת: לי

שלום אימי בת 89. חולת סוכר ולב ומטופלת בכדורים ונעזרת בעובדת זרה. במשך השנה האחרונה החלה הדרדרות מנטלית בעיקר בעיות בזמנים ובלבול בשמות. מכירה את כולנו, מתהלכת לבד אך לא תמיד יציבה. שולטת בצרכים רוב הזמן. מאוד זקוקה לקרבת בן משפחה דבר המובן מאוד.גרה לבד עם המטפלת כשאני פעמיים ביום מבקרת ונשארת תמיד עד לשינה שאם לא כן היא מסרבת ללכת לישון. לאחרונה החלה להתייחס בחוסר סבלנות ובחשדנות כלפי המטפלת והמצב מגיע אף לאלימות כלפיה. איננו יודעים כיצד להגיב. האם יש אפשרות לתת משהו להרגעה (טיפות הרסקיו למיניהן אינן עוזרות) ואם לא מה הפתרון מאחר ואופציה של בית אבות אינה באה בחשבון מבחינתנו. אנא - תשובה בתודה

21/10/2007 | 18:44 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני בהחלט הייתי מתיעץ עם רופא המשפחה ביחס לתרופת הרגעה אמיתית, ביחות לקראת השינה, ולא "תרופה טבעית" שיעילותה מוטלת בספק בכל מקרה. האם האמא בטיפול של רופא גריאטרי (מומחה למחלות זקנה) אם לא כדאי להתיעץ בכזה (יש בכל קופות החולים).

21/10/2007 | 19:34 | מאת: לי

לדני שלום תודה על תשובתך. לשאלתך אמי אינה מטופלת אצל רופא גריאטרי ומקופת חולים כבר כמעט התייאשתי מאחר ורופאת המשפחה עזבה וכעת אין רופא ספציפי שניתן לפנות אליו ואשר מכיר את אמי כמו הרופאה שעזבה. לפתרון הבעייה נתנו לי עבורה כדורי ויליום (חצי כדור לפי הצורך). הבעייה היא שאמא נהיית אגרסיבית בשעות היום דווקא ובלילה היא ישנה היטב מלבד קימה לשירותים. אשמח לקבל באם מותר המלצה לרופא גריאטרי חיפאי אפילו באופן פרטי או דרך המושלם.

22/10/2007 | 06:22 | מאת:

אגרסיביות וחשדנות הינן תופעות ומוכרות והן חלק מהתמונה בהדרדרות מנטלית . כדאי להתיעץ עם גריאטר ואפילו עם פסיכוגריאטר שיבנה תכנית תרופתית מתאימה.על אחת כמה וכמה אם אמא מטופלת בבית. ניתן לפנות למרפאה פסיכוגריאטרית. אני מצרפת לינק למרפאות כאלה בכל הארץ ולבקש להפגש עם פסיכוגריאטר בכיר לשם התיעצות. http://www.alz-il.net/?page_name=ivhun/mirpaot.html ניתן גם לקבל שמות דרך קופת החולים. הרבה בריאות נעה

22/10/2007 | 17:12 | מאת: לי

לנועה המון תודה. ננסה בהחלט לגשת עם אמא לאחת המרפאות (אבקש אולי המלצה מהמרפאה שלנו) על מנת לקבל טיפול תרופתי לי

31/10/2007 | 14:57 | מאת: לי

ושוב שלום האם ישנה אפשרות להשיג אשה המוכנה עד פעמיים בשבוע להגיע לאמי לביקור ולבלות איתה עד שעתיים בשיחה, עבודות יד או בכל דבר אחר שנניתן. באם הדבר כרוך בתשלום - אפשר. נראה לי שזה מאוד יעזור לאמי מבחינה מנטלית בתודה - לי