בלבול לשוני

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

20/09/2007 | 22:36 | מאת: אורנה

אבי כבן 87. עבר מבדק אצל רופאה גריאטרית , הגענו אליה בגלל בעיות זיכרון בעיקר שכחת שמות. וקבל במבחן 20 מתןך 30. הרופאה שלחה אותו לבדיקת הדמייה +דופלר צווארי [ סובל מזה שנים מסתימות.] התוצאות לא הגיעו עדיין. היום נסענו לביקור בצפון, ואני קיבלתי את הלם חיי. כל הדרך , אבי פנה אלי בלשון זכר. אני הערתי , ואף נזפתי בו. הוא אף פנה לבני ואמר: ראה איך אבא שלך נוהג [ לבני אין אבא]. קרה מקרה לפני כשבועיים שבו במקום אמא בטא אבא אבל זה היה רגעי , ונראה בעיני מקרי. כל הדרך חזרה הביתה שתק. ובשעות הערב המאוחרות אמר לאמי שאינו יודע מה קרה לו? שאלותי: א. על מה תופעה זו מראה? [הוא עדיין לא מטופל- מחכים לתוצאות]. ב. האם לתקן אותו? כמה לתקן? תודה מראש

21/09/2007 | 16:45 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אענה לך מהר לפני כניסת החג. לאבי ז"ל בשנות השמונים המאוחרות של חייו היו התקפי אמנזיה (שכחה) ובלבול. המענין שהיה ער לזה לחלוטין. הוא הסביר לי שכדי להתגבר על זה היה אמר לעצמו את האלף-בית כמה פעמים קדימה ואחורה כמה פעמים וזה השיב את זכרונו. אגב, מאוחר יותר התברר שהסיבה היתה חוסר איזון אלקרוליטים (יחס נתרן ואשלגן) בדם. גמר חתימה טובה.

21/09/2007 | 20:37 | מאת: ע

גם לחוסר בויטמין B12 יש קשר להפרעות זיכרון

05/10/2007 | 10:12 | מאת: ניר, מתמחה בגריאטריה

התופעה נקראת דיסנומיה (תקלה במתן שמות) ומראה על פגיעה כל שהיא בתפקוד המוחי - הסיבות יכולות להיות מגוונות ובגיל המבוגר שכיח צרוף של סיבות. יש לבדוק קודם כל אפשרויות קלות לתיקון: כימיה סטנדרטית של הדם, תפקוד תריס, רמת B12 וחומצה פולית, אנמיה. לודא שלחץ הדם אינו נמוך מדי (לחץ דם נמוך במבוגרים מסוכן לא פחות מלחץ דם גבוה, ולעיתים קרובות הוא נגרם מתרופות). לאחר שאבי נפטר במהלך ניתוח לפתיחת עורק בצואר ובדקתי מעט את הנושא, אני מציע לא למהר לפעולות מסוג זה. יש לזכור שמחלת אלצהימר (שאין לה טיפול יעיל) היא גורם ששכיחותו עולה במהירות עם הגיל. לסיכום - מצב לא פשוט. המלצתי - לדבר בפתיחות, לעשות את הבדיקות, לטפל בזהירות ורק במה שניתן. לתכנן קדימה. מאחל בריאות, ניר

07/10/2007 | 06:59 | מאת:

אורנה שלום. ראשית קיבלת פה שפע תשובות שיכולות לתת כיוון מחשבתי. כמובן שיש לאבחן ולראות- החל מחסרים תזונתיים ומטאבוליים ובמידת הצורך מרפאת זכרון. אני הייתי מעונינת להדגיש בפנייך את תגובותייך. נראה שאביך "תופס" את עצמו אחרי כמה זמן ומאוד מתבייש בכשלי לשונו. חוויות חוזרות ונשנות כאלה עלולות להוביל לחרדה , דכאון והסתגרות. אני מציעה להגיב מאוד במתינות אם בכלל כשקורה ארוע כזה. אין ספק שזה מבהיל ועלול לזרוע פניקה אצל השומעים. יחד עם זאת כדאי להמנע נתגובות רגשיות כגון נזיפה. אביך אינו מתכוון לפגוע בך בנקודות כואבות. נזיפות יגבירו את התיסרותו הקיימת גם כך. כדאי לברר במהירות במה מדובר ולנקוט צעדים טיפוליים בהתאם. בברכה נעה