התייעצות בקשר לאמא

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

20/07/2007 | 16:37 | מאת: נטלי

שלום אני מצטערת על הפניה הארוכה. אני לא מצאתי פורום התמכרות לאלכוהול. אולי אוכל להיעזר בך. תודה מראש. אמא שלי בת 62. בשנים האחרונות החלה להפריז בשתיית אלכוהול. השתיה החלה לקראת עזיבתי את הבית והתגברה כאשר עברתי לגור לבד (אחותי עזבה את הבית שנים לפניי). אמי גרה עם אבי אך היחסים ביניהם לא ברורים מזה מספר שנים כך שהיא לא מקבלת ממנו הרבה תמיכה. לפני כמספר חודשים החלה טיפול (לאחר שיכנועים רבים מצד המשפחה) בעמותה שמתמחה בהתמכרות לאלכוהול. המטפל שלה חושב שהבעיה העיקרית היא דיכאון (גם אני חושבת כך) ולכן החליט לטפל בה באמצעות כדורים נגד הדיכאון ושיחות פעם בשבוע. נראה שהשתיה התגברה לאחר הטיפול (ייתכן עקב נסיגה שיכולה לקרות כשמתחילים טיפול). יש דבר מאוד מרגיז שקורה שמוציא את כולנו מהכלים: כל פעם שהיא שותה, יום למחרת היא טוענת ללא כל היסוס כי היא לא שתתה ושהיא בכלל הפסיקה עם זה. אני לא מבינה, יכול להיות שהיא לא זוכרת או שהיא משקרת במצח נחושה? האם נתקלת בסיטואציה כזאת?אני ממש לא יודעת מה לעשות במצבים כאלה! לאמא שלי לא חסרים מטענים נפשיים (היחסים עם אבי לא היו כל כך טובים כל החיים, אמא שלי טיפוס שאוהב לחיות בפנטזיות, עלייה שעשינו מחבר העמים וכד'). לפעמים אני חושבת שלהתחיל טיפול בגילה יכול להיות הרסני כאשר יש הרבה מטענים שסוחבים כל החיים. לאור זאת, האם לא כדאי לבצע גמילה במקביל לטיפול פסיכולוגי? אנחנו כל כך רוצים לעזור לה אבל היא למרות שהיא מראה נכונות מסוימת היא עדיין מתנגדת. כמה קשה לראות את זה כשאדם קרוב עובר דברים כאלה. אני משוחחת איתה הרבה, מנסה לעזור לה (גם אחותי אך היא גרה בחו"ל). הסתבר לנו כי אחיינית שלי היתה נוכחת כשאמי היתה שתויה ומאז האחיינית שלי לא רוצה לבוא להורים שלי הביתה. אמא שלי מתעניינת מתי אנחנו רוצים להביא ילדים ואז מסבירה לה שאני לא אוכל להשאיר את הילדים שלי איתה כשאני לא יכלה לסמוך עליה והיא אומרת הכל בסדר, אני לא נוגעת בזה יותר. מה, לעזעאזל היא חושבת לעצמה, שזה משחק. אני כל כך עצבנית עליה וגם אחותי. תודה

01/08/2007 | 16:49 | מאת:

נטלי שלום. מתנצלת על זמן התגובה האיטי בשאלה כל כך חשובה. ראשית עשיתם נכון שפניתם לטיפול. ראשית לאלכוהול יחד עם כדורים נגד דיכאון יכולה להיות השפעה מזיקה ביותר וכדאי להתיעץ בהקדם עם הפסיכיאטר במעקב. כדאי לפעל בכמה מישורים: א. להתיעץ עם הגורמים המטפלים האם אכן לא כדאי לכוון קודם כל לגמילה ובהמשך לה לטפל בבעיות הנפשיות? ב. כדאי שאתן ואביכן תפנו להדרכהבאותה עמותה. גם אם אלכוהוליסט הוא בבסיסו אדם אמין וישר הרי בשם ההתמכרות הוא עושה דברים מנוגדים לאישיותו הבסיסית.לגנוב , לשקר ולהחביא. נשמע שאמכם במצב קשה ואולי יש לשקול מסגרת שתטפל בה כי נראה שההתמכרות הורסת כל חלקה טובה ביחסי המשפחה ובחייה של אמכם ושלכם.אני מצרפת מספר לינקים. ראשית רשימת עמותותו בנושא גמילה מאלכוהול והימוריםhttp://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Subjects/SHealth/SHAddiction/HAlcohol/ לינק לעמותת אפשר לטיפול בנפגעי אלכוהול ובני משפחותיהםhttp://www.efshar.org.il/alkohol/tipul1.htm לינק לכפר גמילה בנס עמיםhttp://www.allbiz.co.il/business_cat/11/206/9395/ כדאי לקדם את נושא הגמילה במהירות כי נשמע שזה גורם לכם נזק רב. נראה כי אמכם זקוקה מאוד לתמיכתכם ובלעדיה לא תוכל להגמל. אך ניתן להבין את קוצר רוחכם ואת הקושי לטפל בה. מצרפת לינק גם לדיון שנערך פה בעבר בנושא התמכרויות. הצלחה נעה http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1331,xPG-14,xFT-673,xFP-709,m-Doctors,a-Forums.html