מידע אודות בדיקה קוגנטיבית

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

11/04/2007 | 12:21 | מאת: שי

שלום הייתי מבקש לדעת מהי בדיקה קוגנטיבית וכיצד נעשית בדיקה כזו, דוגמא לסוג שאלות או איזה מן צורת בדיקה באיזה כלים משתמשים לצורך האיבחון.אם אפשר תשובה מפורטת. אני בן 61 , תודה לתשובתך וחג שמח

17/04/2007 | 20:30 | מאת:

שי שלום. אבחון קוגנטיבי נעשה מסיבות שונות. החל מאבחון אצל ילדים שנועד לאבחן לקויות למידה ועד לאבחון כשלים קוגנטיביים שיכולים להשפיע על תהליכי זכירה, קידוד ושליפה. אצל מבוגרים אבחון נעשה בדרך כלל על ידי נוירו-פסיכולוג ,פסיכולוג שיקומי , פסיכיאטר ונוירולוג. הוא כולל שאלות כלליות של אורינטציה ואבחון ספציפי ומקיף יותר שנועד לוודא שכל התפקידים המוחיים מתפקדים באופן תקין. ישנם מבחנים שיכולים לעשות מול מחשב אך לרוב יש משמעות רבה לתצפותו של המאבחן רובם נעשים בעל פה או דרך נייר ועפרון. לעתים, כשיש חשש לפגיעה או חסימה מוחית נעשה במקביל בד"כ CT או MRI. לעיפ יש גם צורך בבדיקות דם שונות. האבחון בודק תפקודים מוחיים נרחבים . ישנה גרסא קצרה יותר שסוקרת באופן כללי את התפקודים ובודקת רלוונטיות של אבחון מקיף יותר וכמו כן מרמזת במה יש להתמקד. אני מצרפת לינק למאמר קצר על מבחן המינימנטל שמבצעים רופאים- שזו הסקירה הכללית הראשונית. מבחן המינימנטלhttp://www.ima.org.il/harefuah/inpage.asp?show=article&nJournalID=181&catID=455&artID=2099 ומצרפת הסבר קצר על תהליך האבחון שנעשה במרפאת הזכרון בתל השומר. אם תהיה זקוק להסבר מפורט יותר פנה שוב בברכה נעה ביצ'קוב פסיכולוגית קלינית