דילמת האישפוז. עזרה דחופה!!!!!

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

31/01/2007 | 22:34 | מאת: נטע

שלום לכולם, אבא שלי בן 83 ופיזית מצבו סביר (הולך ושולט בצרכים) אך לוקה בדמנציה שנובעת כנראה מ FRONTO TEMPORAL DEMENTSIA. התקפי כעס חזקים, בלבול, הזיות וכו'. אמא בת 80 ומצבה הפיזי לא טוב. יש עזרה של 3 שעות ביום , אך זה אינו מספיק. ניסיתי להביא עובד זר אבל באחד מהתקפי הכעס אבא הרביץ לו עם המקל וצרח עליו והעובד ברח. הוא סיפר לי שהעובד נתן לו מכות רצח. שניהם מתנגדים לעובד זר. השבוע אבא הלך מהבית ולא חזר. המשטרה אתרה אותו ברחוב וניסתה להחזיר אותו אך הוא סירב לעלות הביתה. הזעיקו את אחותי וזו הלכה איתו לבית חולים ובזמן האחרון כל יומיים יש אזעקה . שם נתנו לו כדור ושלחו ולא הסכימו להחזיק אותו שם. בלית ברירה הכנסנו אותו לבית אבות עם מחלקה לתשושי נפש. הוא לא הסכים בשום אופן ללכת , רק כשמנהל המחלקה אמר לו שצריך מעקב לתרופות, מה שגם נכון, הסכים ללכת ל- 3 ימים. רופאה פסיכו-גריאטרית אמרה לי בזמנו שלא כדאי לתת לו תרופות כמו ריספרדאל כי הוא עלול ליפול... עכשו התחלנו לתת , אבל אומרים לי שיכול לקחת שבועיים עד שתהיה השפעה.. מה עושים??? איך אפשר לאשפז בכפיה? הוא די צלול ומבין איפה הוא נמצא ורוצה כל הזמן לחזור הביתה.גם אמא אומללה ומצטערת על שהכנסנו אותו לשם. היא אומרת "אני אטפל בו רק תתנו לו סמי הרגעה ". כולנו יודעים שהיא לא יכולה. הם כל הזמן רבים ואז הוא נכנס להתקפי האגרסיה ומכה אותה.(אבא - שהיה תמיד עדין , אינטליגנטי, חובב מוזיקה קלאסית ובעל חוש הומור מפותח ושולט ב-5 שפות...). בבית החולים אמרו לי שחייבים לתת זמן ושלא כדאי להוציא אותו... מה עושים? ברור שבבית נעים יותר, אבל אולי זה לא טוב לשניהם? אבל איך אפשר לזרוק מישהוא מהבית שלו נגד רצונו? אבל מי יטפל בו שם?והמקום נראה כל כך עצוב ומלא באנשים דמנטים שבכלל לא נמצאים בהכרה ועם מי הוא ידבר ויצחק?ואיך בכלל אפשר "להתאזן" במקום כזה עם כל מה שרואים מסביב? נותרו עוד יומיים ליום שישי ואני מתה מפחד שהוא ישגע אותנו לצאת ואני לא אוכל לעמוד בזה..אחותי, היותר "קשוחה" מביננו, ודודה שלי בדיוק נסעו לחול והשאירו אותי לבד לטפל בזה!!

01/02/2007 | 19:38 | מאת:

נטע היקרה שלום. אין ספק שזה מלחיץ להיות אחראית יחד עם אימך למצב כל כך מורכב ומסובך. ראשית כדאי שתפני בהקדם לפסיכיאטר גריאטרי , עדיף מישהו שהוא גם מנהל מחלקה בבית חולים. תעדכני אותו בפרטי פרטים והוא ינחה אותך כיצד להתמודד עם כל אחד מהתסריטים האפשרים. נראה על פניו כי יש צורך בטיפול תרופתי שאכן לוקח לו זמן להשפיע. כדאי לך להקיף את עצמך באנשים שיתנו תמיכה ועזרה במקרה חרום. כדאי שתהיה לך בסטנד בי כתובת של מיון (פסיכאטרי) במידה ואבא בהתקף שבו הוא מסוכן לעצמו ולסביבתו (מכה את אמא). כמו כן כדאי שתסכמי עם מספר אנשים (שכנים, חברים, מכרים) שיעזרו לך להתמודד פיזית עם אבא במידה והוא בהתקף , מקלל מכה או בורח. יתכן שעד שיהיה איזון ואבא ירגע יותר, יהיה אכן צורך באיזשהיא אחזקה אשפוזית. אני חושבת גם על הבהלה שלך בתוך הסיטואציה וחשוב שאת תכיני אופציות ותכניות פעולה למי ואיך לפנות בכל אחד מהתסריטים האפשריים (שאני מקווה בשבילך שלא יהיו). אני מאחלת לך שהתקופה תעבור כמה שיותר בשלום. טוב שאת פונה וההתארגנות עלה דיברתי אולי תעזור לך להוריד מעט את רמת החרדה והפחד אותו את מתארת. את מוזמנת גם לפנות לכאן ככל שתצטרכי נעה