טיפול באם בת 94

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

05/12/2006 | 15:03 | מאת: דינה

שלום לנעה ביצ'קוב. לקחתי את אמי תחת חסותי מלפני 7 שנים, היא גרה אצלי בבית,נוסף לכך היא אף אם שכולה,לאחר מספר שנים לא יכולתי לטפל באמי,אני בעצמי לא צעירה,ואף לא כל כך בריאה, הבאתי לאמי מטפלת פיליפינית,די טובה, אך אמי אישה מאד עקשנית,נוסף לכך היא מאד מאד סנילית,ודיבורה לא ברור כלל,אני צריכה לחבר משפטים כפאזל, היא אף לא לוקחת כדורים,ורוצה רק לישון,עושה בעיות באוכל, איך מטפלים בבעיה זו ללא כל כעסים? ובלילות כלומר בחצות לא תמיד היא מתעוררת מתישבת במיטה ומתחילה לשיר,או לקרוא לי "אמא" כך היא קוראת לי, אנא נעה באם יש לך עצה טובה,עזרי לי בבקשה. תודה מראש דינה.

05/12/2006 | 18:28 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

נעה לא עונה לעתים כל כך קרובות, לכן תקראי מה שנעה כתבה ל"מיואשת". בינתים מה שאני יכול להגיד (שגם כתבתי שם) חשוב שתחפשי תמיכה לעצמך, לעזור לך לשאת את כובד המשקל של טיפול באמא שיש לה תסמיני זקנה קשים (די אופיניים). אחת הכתובות היא אש"ל "תכנון ופיתוח שירותים לזקן" מטעם ג'וינט. http://www.eshelnet.org.il/he/programs.php?pid=90&catid=115 נסי לפנות אליהם

11/12/2006 | 11:21 | מאת:

דינה היקרה שלום. את מתארת מצב מורכב ולא פשוט. את שואלת איך מטפלים בבעיה כזו ללא כל כעסים? אני חושבת שעצם הקשיים והבעיות מעוררים כעס. אין דרך לא לכעוס, אבל ניתן להפחית את התסכול הכעס והסבל הן שלך והן שלה. אני חושבת כמה זה טעון ומסובך רגשית שאימך קוראת לך אמא באמצע הלילה. הרי את בעצמך זקוקה לאמא. גם את לא בריאה ואחות שכולה. האם את המטפלת היחידה באמא? איני יודעת אם את בעלת משפחה ויש לך גם בעל וילדים לדאוג להם. אין ספק שכדי לטפל באימך כראוי עלייך להשיג תמיכה טובה גם עבור עצמך. כדי שאת לא תכרעי תחת העומס. בנוסף לכך יתכן ואימך זקוקה לכדורים שיכולים להקל על מצבה, לשפר את תפקודה ולהפחית את פחדיה, יש לדאוג שתקבל את הטיפול התרופתי והסיעודי הראוי. זה יכול גם לעזור לך ולהקל עלייך. את זקוקה לאיש מקצוע שיוכל ללוות את הטיפול באמא וידריך אותך כיצד לנהוג.פני לרופא הגריאטר המטפל או לעובדת סוציאלית שאת בקשר עימה. במידה ולא כדאי לאתר אנשי מקצוע מתאימים בסביבת מגורייך. יתכן ויש גם מסגרות יומיות כמו מועדניות שאימך יכולה להשתתף בהן. יש שם אנשי צוות שאולי יוכלו לתמוך ולהנחות אותך. טוב עשית שהבאת עזרה סיעודית אך נראה שזה אינו מספיק ויש צורך במעורבות של יותר גורמים מטפלים. חשוב שאת תהיי מוקפת בתמיכה ,הן הדרכתית והן כדי שלא תרגישי לבד במערכה. את מוזמנת להמשיך ולהתיעץ ונחשוב יחד כיצד אפשר יהיה למצוא את כל אלה. בברכה נעה.