בעיות שמיעה בגיל בזהב

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

23/11/2006 | 23:18 | מאת: שרון

שלום רב, סבתו של בעלי היא אישה בת 96 הסובלת מירידה בשמיעה, היא משתמשת במכשירי שמיעה בשתי אוזניה. בחודש האחרון היא החלה להתלונן שאינה יכולה לישון בלילה כיון שהשכנים צועקים ומשמיעים מוסיקה חזקה. כאשר בדקנו את תלונותיה התברר שהיא היחידה ששומעת את הקולות. היא מתארת את הקולות כצעקות או לחילופין כקולות שירה ולעיתים הקולות הם כה חזקים שהיא אינה מסוגלת לישון. כאשר ביקשנו ממנה להסיר את מכשירי השמיעה היא תיארה שהיא ממשיכה לשמוע את הקולות שאותה עוצמה. בספרו של הנוירולוג אוליבר סאקס ("האיש שחשב שאשתו היא כובע") הוא כותב על מטופלות שלו שחוו היזכרות לא רצונית בקולות מהעבר שהופיעו ללא שליטה בעוצמות חזקות מאוד. האם תופעה כזו מוכרת? מהו הטיפול במקרים כאלה? בתושה מראש שרון

24/11/2006 | 09:09 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

לעניות דעתי זאת לא בעית שמיעה (ואת בעצמך רומזת לזה) והייתי מתיעץ עם פסיכיאטר מומחה לגריאטריה, ואם אין לכם גישה לכזה, רופא גריאטרי.

02/12/2006 | 18:11 | מאת:

שרון שלום. ככל שיש הסתגרות צמצום וירידה בתפקוד כך יכולות לפקוד את האדם המבוגר תופעות שונות. למשל אצל אדם שסובל מירידה בשמיעה יכולים להופיע זכרונות שמיעתיים. למערכת החישה יש את דרכיה לפיצוי בחוויה החושית. יתכן גם שיש סימנים לבעיה נוירולוגית ו/או סימן לכך שהירידה בשמיעה קשה עבור סבתו של בעלך. אז יש בכך סימן למצוקה רגשית. כדאי להתיעץ בהקדם עם פסיכוגריאטר ו/או נוירולוג גריאטרי ואולי גם עם רופא הא.א.ג. בהצלחה נעה