מרגישה קיפוח...

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

02/11/2006 | 15:37 | מאת: סוזי

אני נמצאת בחוג של שנים וגברים בגילאי 50-60. ישנה אישה כבת 50 סבתא לנכדים ונראית מכסימום 35 יפה. כשהיא נכנסת לאולם בו נמצא החוג,כולם מחייכים כלפיה, מגלים התעניינות בנכדיה ורוב הגברים מכנים אותה "סבתאלה מה שלומך"? ואלי חוץ משלום מעולם לא גילו התעניינות בנכדי וכד'. שאלתי: מדוע מכנים אישה כבת 50 סבתאלה, מה מסתתר מאחורי זה? ומדוע לא מפנים גם החוג באנשים תשומת לב כלפי. אני לא אישה שמנה, לא מכוערת, מחייכת לכל עבר ומעולם לא שאלו אותי על יילדי שהם אגב מאד מוצלחים, אני מעולם לא השווצתי על יילדי ונכדיי ויש תודה לאל על מה להתגאות, אך אינני יודעת מה גורם לאנשים בחוג לסובב את ראשם ברגע שהיא מגיעה מרביצים לה חיוך ומכנים אותה סבתאלה, מה זה ה"לה"? וממני מתעלמים? אודה על תשובות כינות. - סוזי כבת 55.

02/11/2006 | 17:07 | מאת: אהובה

תשובה כנה לסוזי: אני מתרשמת שאת מייחסת חשיבות רבה מדי לעניין.. זה לא 'קיפוח', וגם לא 'אפלייה'... אין שום סיבה להיעלב . ה "לה" זה פשוט "קישוט" , תוספת חביבה לאשה שנראית טוב, שכמו שאת כותבת , היא בת 50 לערך ונראית מכסימום 35...וכבר סבתא. נראה לי שהתשובה נמצאת כבר בתיאור שלך. אנא, קחי זאת בקלות ובחיוך ! תהיי מרוצה ושמחה בחלקך, כמו שאת מספרת יש לך ילדים ונכדים מוצלחים, מה צריך יותר מזה ? רק בריאות, אהובה

10/08/2008 | 15:04 | מאת: תמר

הבית ספר זה סיוט שלם מבחנים שיעורים ץ אבל מה שכן כיף זה להבריז לעצן מורות וח'

02/11/2006 | 21:18 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

מה לעשות - יש דבר שקוראים לא "כריזמה". כשיש את זה לפוליטיקאי, זה מקל עליו להבחר למשרה המבוקשת. כשיש את זה לפנוי/פניה זה חקל עליו למצא בן/בת זוג. כשיש את זה לאיש עסקים, זה מקל עליו לסגור עסקות חשובות. אם זה אצל ילד זה מקל עליו להתקבל לנבחרת ספורט בה הוא חושק. אי אפשר להגדיר מה גורם לאדם שיהיה לא כריזמה. ברור שגם מראה מושך הוא חלק מהסיפור אבל כלל לא כל הסיפור. אפשר לקנא באנשים כאלה אבל צריך להבין את התופעה ולקבל אותה - ובשום אופן לא לכעוס על זה. פגשתי בחיי הרבה אנשים עם כריזמה ומעט מאד תוכן אמיתי מאחרי זה .

02/11/2006 | 22:04 | מאת: סוזי

אינני יודעת אם אפשר להגיע על האישה הזאת שהיא כריזמטית, היא שקטה יחסית, אך שוב נראית מכסימום 35 ומאד יפה, היא מצליחה למגנט אנשים מבלי שהיא פותחת את הפה. היא ידועה בתור אישה מאד ילדותית ולמרות הכל היא מצליחה לגרום שיסובבו אליה את הראש גם גברים וגם נשים. בתור גבר מה דעתך מדוע הגברים דווקא מכנים אותה בתור סבתאלה, זה נשמע כאילו סבתא צעירה או חיבה אליה, כיתבו בכינות. מעניין , אני מתביישת לכתוב, אך בכל זאת אין לי את מי לשתף מהלב, אני שמלומדת ואפשר לדבר איתי על כל נושא שבעולם לא מצליחה לגרום בחברה שכל כך התעניינו בי כמו לאישה הזו שהיא בת גילי ונטולת השכלה. האם היופי הוא העיקר בחיים, נכון שזה תמיד מוסיף נקודות יתרון בכל מקום, אך אולי אני מרגישה כעין אפלייה שבקושי רב מתייחסים אלי?? ומצד שני אין לי רצון לעזוב את החוג החברתי הזה, ומצד שני קשה לי להתעלם מהעובדה שכולם מכרכרים סביבה. אני לא יודעת מה לעשות, להתעלם? אי אפשר? אולי אני גם אוהבת תשומת לב וזה לגיטימי. האישה הזאת בקושי אגב, סיימה בית ספר תיכון אך משהו בה כובש וקשה לי להסביר. כשלאישה מבוגרת מוסיפים את האות לה, האם זה מראה שמחבבים אותה או כעין פינוק יתר? תודה ומצטערת על האריכות. כיתבו אמת, כי זה חשוב לי ואל תחששו לכתוב שמא אפגע. לא אפגע, חשוב לי אחת ולתמיד תשובה כינה לכל התלבטיותי.

07/11/2006 | 11:43 | מאת:

לסוזי היקרה. בקריאתי את הודעותייך למדתי מעט פרטים עלייך. שאת בת כ 55 יש לך מה להתגאות. הרבה יותר למדתי פרטים על אותה אישה עלומה שכנראה שתתה איזשהוא שיקוי נעורים מסתורי. יתכן שלב הבעיה מתחילה כאן. כשאת עסוקה בה , את שוכחת את עצמך. מי את? מדוע את בחוג החברתי הזה? האם את פנויה/רווקה /גרושה / אלמנה? האם את מחפשת שם זוגיות/ חברים קרובים/ למידה משותפת? אני יכולה להגיד לך שמעצם היותנו אנושיים , אנו חשים פעמים רבות קינאה. כל אחד מאיתנו מקנא לפעמים. זהו סימן למשהו שקורה לנו בתוך הנפש. ישנם שני סוגי קנאה. סוג אחד הינו קינאה הרסנית שרוצה לקחת מהאחר ולהרוס אות. סוג אחר הוא קינאה מיטיבה. זו קינאה שמובילה אותנו להתפתחות. שאנו רוצים שמשהו שיש לאחר יהיה גם לנו. פעמים רבות קשה להפריד בין שני הסוגים. את חשה שתשומת הלב של אותה אישה היא על חשבונך. מדוע? היתכן שתהינה באותו חדר שתיים/חמש /שמונה נשים יפות? וכולן יחוזרו על ידי הסביבה? פעמים רבות הקינאה היא טריק של הנפש. כשיש לנו קונפליקט או חסך עם עצמנו הוא יוצא דרך קינאה במישהו אחר. למשל כשאישה בקונפליקט לגבי קשר חדש , היא תמצא עצמה מקנאה עם מי שכבר בקשר. כי לגביו הקונפליקט נפתר. כשאישה חשה בקושי עם התבגרות גופה היא תקנא במי שלכאורה אין לה בעיות כאלו. הרבה פעמים זה מכסה על שאלות כגון: מה יש לי להציע? מה אני שווה? וכו'. אני הייתי מציעה לך סוזי לבדוק עם עצמך/חברות/טיפול את טיב רגשותייך. מה מזה שלך ומה קשור לאותה אישה. אם רגשותייך עזים יתכן וזוהי קנאה מיטיבה שמעידה על הצורך שלך להתפתח,ללמוד ולהבין את עצמך יותר. את מוזמנת להמשיך ולשאול נעה