בלי דימנציה עם בעיות התנהגות

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

22/09/2006 | 12:08 | מאת: נכדה

שלום רב סבתא שלי בת 90+ מתפקדת בסך הכל בסדר- מבשלת ומתלבשת לבד. בשנים האחרונות התמודדות הנפשית איתה מאוד מאוד קשה. בבדיקות נמצא כי היא צלולה לחלוטין. ללא דימנציה. לא נראה כי דכאונית- היא יוזמת פעילה וחיונית. אין ספק כי היא סובלת כאבים פיזיים לא קלים הנובעים ממצבה הגופני. לא סובלת ממחלה אקוטית כלשהי. בכל זאת, היא ממורמת מאוד, לא מפסיקה להתלונן. אמא שלי היא המטפלת העיקרית בה. והיא עושה לאמא שלי את המוות. כועסת עליה כל הזמן. מקללת אותה ומאחלת לה שהילדים שלה יתנהגו אליה כמו שהיא מתנהגת- אין ספק שאמא שלי מטפלת בסבתא שלי בכבוד ובדאגה כנה ואמתית, היא משקיעה בה מבחינה נפשית, פיזית וכלכלית ללא לאות. לסבתא שלי יש מטפלת 24 שעות. וגם בה היא מתעללת- טוענת שהיא מנסה להרוג אותה וגנוב לה את הרכוש.החלפנו כבר הרבה מטפלות ואם כולם זה אותו הדבר. הרוע הזה שיוצא ממנה כלפי הרבה אנשים, זאת התנהגות של השנים האחרונות ולא מאפיינת אותה בכלל. חשוב לציין שהיא לא לבד, כל הזמן יש נכדים ומשפחה שמבקרים ודואגים. השאלה שלי- אם זה לא דמנציה, ואם זה לא דכאון מה זה כן? מה קורה מבחינה פיזיולוגית בראש שמביא אותה לכזאת התנהגות? תודה רבה- נכדה מודאגת

22/09/2006 | 17:42 | מאת:

נכדה מודאגת שלום. שאלתך מורכבת ואענה עליה בהרחבה ובפרוט בימים הקרובים. בינתים בברכת שנה טובה נעה

08/10/2006 | 19:35 | מאת:

נכדה מודאגת שלום. הבטחתי לענות לך תוך מספר ימים וזה לקח יותר עקב עומס. על כך אני מתנצלת מאוד . הזקנה היא תהליך שיכול להיות מכאיב מפחיד וקשה מאוד. הזקנה מעמתת את האדם לללא הרף מול האובדנים,התסכול והמוות ויכולה להציף חרדה וכעס רבים. לחרדה ולדכאון יש פנים רבות. דכאון יכול להיות מאופין בחוסר תפקוד ובהסתגרות. זה קורה כאשר הכעס והתסכול מופנים כלפי פנים. דכאון וחרדה יכולים גם להיות בעל אופי אגיטטיבי ומאופינים ברוגזנות,תוקפנות, ביקורתיות ואפילו אלימות. זה קורה כאשר הכעס והתסכול מופנים כלפי חוץ. התנהגויות אלו יכולות להתגבר כאשר אדם חש שהוא לא בשליטה על חייו. אז הוא נוטה להאשים אחרים. בעיקר את מי שהוא חווה כזה ששולט בחייו במקומו.( אמא שלך והמטפלת). אני ממליצה להתיעץ בהקדם עם פסיכוגריאטר כדי לחשוב איתו מה הטיפול המועדף עבור בתך. חבל שהיא ,אימך והמטפלת יסבלו כל כך. מאחלת בריאות ורוגע נעה