מבחן תלות

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

03/09/2006 | 09:11 | מאת: גלעד

שלום רב. האם קיים יתרון כל שהוא בפניה לאגודה לבריאות הציבור לצורך ביצוע מבחן תלות כתחליף לפנייה לביטוח הלאומי. כיצד ניתן לפנות אליהם? שאלה נוספת בבקשה,הקריטוריונים לקבלת נקודות זכות נוקשים וברורים. במידה שאימי לא עונה לקריטוריונים המוגדרים במבחן, אך מאידך מרבה לשכוח (עדיין לא מאובחנת כאלצהימר)לדוגמה שוכחת את הגז דולק וכו' .איך מקרים מהסוג הזה עומדים למבחן. תוצאה של מקרה מסוג זה הוא בפרוש אסון. תודה למשיב/ה

09/09/2006 | 22:36 | מאת:

גלעד שלום. ישנם קריטריונים מאוד ברורים מי יכול לקבל עזרה סיעודית מביטוח לאומי ו/או עובדת זרה. רק בבטוח לאומי יוכלו להגיד לך מי רשאי לבצע את מבחן התלות והאם תמיכת והמלצת גורמים נוספים (כגון נאגודה לבריאות הציבור) יש לה משמעות. אני ממליצה מאוד בכל מקרה להעביר את אמא בדיקה מקפת על ידי גריאטר מוסמך. הוא יוכל לתת תמונה מקיפה שיתכן ותהיה לה משמעות בהחלטת הבטוח הלאומי. יתכן שיהיה צורך גם במבחנים נוירולוגיים ו/או אבחון פסיכוגריאטרי. יתכן שמה שנדמה לך שאינו עומד בקריטריונים יוסבר אחרת על ידי איש מקצוע מהימן. אני מצרפת לינק לדיון שנערך פה בעבר בנושא שמקווה שיהיה לעזר http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1331,xFT-555,xFP-576,m-Doctors,a-Forums.html בהצלחה נעה

10/09/2006 | 13:38 | מאת: גלעד

ראשית תודה על תשובתך. עפ" בדיקתי אין כל מניעה שמבחן התלות יבוצע ע"י האגודה לבריאות הציבור (בתשלום) ותוך שבוע ימים. אך בכל זאת הייתי מעוניין לדעת אם ידוע לך באופן אישי האם יש יתרון מהותי בביצוע הבדיקה על ידם ולא ע"י הביטוח הלאומי. אודה לך ולכל אחד שימצא לנכון להגיב אם תעשירי אותי במידע הרלוונטי. תודה.

02/11/2006 | 00:44 | מאת: אילן

גלעד שלום, אם עברת על הלינק שנוע צירפה (מחמם את הלב לראות שהכל נשמר וממשיך להיות לעזר גם כיום) וודאי ברור לך הנושא. לאחרונה (מנסיונו של אחד המטופלים שלנו) הוברר כי האגודה בחוצפתה כי רבה מתעלמת לחלוטין מנושא האלצהיימר / דמנציה / שיכחה והמקרה של אותו לקוח דומה מאוד לשלך, הגשנו אותו פעמיים ופעמיים לתדהמתנו נפסלה הבקשה. האגודה אף הגדילה ועשתה בכך שנתנה לאמו של הלקוח ניקוד אשר בעטיו חחשנו כי לא רק שאינה זכאית למטפלת אלא שתיכף תגוייס לגולני. המלצתי, אל תבזבז זמן על האגודה (וכסף) פנה ישירות ליח' הסמך של התמ"ת, בצירוף החומר הרפואי. בהצלחה, אילן.

02/11/2006 | 08:44 | מאת: גלעד