זקן בן 49

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

31/08/2006 | 00:28 | מאת: היימן

הזקנתי בפתאומיות.עברתי תאונה לפני 10 שנים. עד אז, בגיל 39 נראתי, התנהגתי וחשתי כבן 20 + . לאחר התאונה מצבי הנפשי בעיקר התדרדר. השתקמתי פיזית אך לא נפשית. בכדי להוכיח לעצמי שאני בסדר נטלתי על עצמי כל מיני פרויקטיים במישורים שונים, תעסוקתיים , כלכליים ,אקדמיים. הצלחתי לתפקד ברמות גבוהות ומימשתי הצלחות. אך המחיר היה יקר התבטא במחלות קרדיאליות,ואחרות שהצריכו נטילת תרופות, ימי עבודה של 12 שעות מינימום. אני עייף ונראה זקן ( אשתי חושבת שלא וגם ילדי ), אני חש ירידה מנטאלית, והתדרדרות נפשית. ההערכה האם אני סובל מדכאון סמוי ? אם אני מתסכל אחורה ומסביבי אני יכול להתגאות בהשגי ובמשפחתי אך בעיקר סובל מועקה אם כי כלפי חוץ לא כל כך נראה.

31/08/2006 | 08:37 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

לפי התאור שלך, אולי יש לך בעיה נפשית. זה לא נדיר שבן אדם אחרי תאונה קשה נכנס למצב נפשי קשה ומתקשה לצאת ממנו בכוחות עצמו. אני במקומך הייתי מבקש מהרופא בדיקה כללית - אבל באמת כללית, כמו שעושים למשל במפעלים מסוימים לעובדים בכירים, זאת כדי לשלול מרכיב אורגני. אם הכל יוצא די תקין, הייתי פונה לפסיכיאטר טוב ומתיעץ אתו מה לעשות. נראה לי שקושי לצאת מהמצב במשך שנים רבות דורש עזרה מקצועית. אני מקוה שלנעה יהיו עצות יותר ממוקדות.

02/09/2006 | 23:49 | מאת:

היימן שלום. תודה על פניתך. אתה מספר שהתאונה שעברת לפני 10 שנים היתה נקודת שבר שבעקבותיה לא השתקמת באופן מלא. לא סיפרת מספיק על התאונה כדי שאפשר יהיה להבין את עוצמת הפגיעה שלך. יחד עם זאת כדי באמת להבין יש צורך לעתים בזמן רב ובהשקעה ממושכת . אתה מתאר שנלחמת כדי להצליח ולהוכיח לעצמך ולסביבה שאתה מתפקד וששילמת מחירים פיזיים. יתכן שהסיבה הבסיסית הינה התאונה, אך נשמע שגם השנים אחריה, המרוץ אחרי ההצלחה , הקושי לתת מקום לשיקום הנפש כל אלו תבעו את המחיר. יתכן כי אתה סובל מתסמונת פוסט טראומטית ו/או מדיכאון. יתכן גם כי חלק מהדכאון תגובתי לארועים הלבבים שעברת. (וכל אחת מהסיבות האלה מספיק כבדת משקל בפני עצמה). חלק מהסיממנים שאתה מתאר כגון : האטה מנטלית, ירידה בזכרון, פגיעה בערך העצמי, תחושות חוסר אונים, מאפינים דכאון. נשמע שכעת אתה בצומת ביניים ועמדה המכירה בצורך בטיפול במישור הנפשי. לעתים לוקח זמן רב עד שמגיעה ההכרה וההשלמה בצורך. זו החלטה בין האדם לעצמו כשפעמים רבות אין איש מבחוץ שיכול להבין ולאשר את הצורך בטיפול. טיפול שניתן בזמן הרבה פעמים עוזר לבלום ירידה בתפקוד (שזה מצב שכן נראה על ידי הסובבים). אתה מדגיש את הפער בין החוזק וההצלחה שאתה משדר כלפי חוץ לבין תחושותיך. כשאדם נתפס כחזק ומצליח, קשה פעמים רבות גם לו וגם לקרובים לו לראות,לקבל ולעשות מקום לחלקים החלשים , העייפים והנזקקים של אותו אדם. בטיפול תוכל לעשות לעצמך מקום שכזה ולהרשות לעצמך גם לקבל תמיכה ועזרה. האפשרות להעזר היא פעמים רבות מתנה גדולה שאדם נותן לעצמו. בהצלחה נעה