העברה לבית אבות

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

28/05/2006 | 23:22 | מאת: reka

אני העברתי את אמא לבית עבות בגיל 97 אחרי שהיתה בבית עם מטפלת 7שנים.מאוד קשלי אני בעצמי אלמנה אחרי נתוח מעכפים.אמי לא יודעת שהיא בבית עבות אמרתי לה שזה ב"ח.אני עוברת משבר נפשי וגם קשלי פיזית ללכת כל יום לפי הדרשות שלה.לצין שאמי על כיסא גלגלים, ,לא יכולה לאכול לבד וגם לא רואה טוב.תעזרלי להתגבר אך לעזביר לאמי שבבית לא יכולים לטפל בה. תודה על העזרה.

30/05/2006 | 14:36 | מאת:

שלום לך. את מתארת מצב קשה מאוד של שתיכן. אימך נזקקת לעזרה מתמדת ואינה יודעת היכן היא נמצאת ואת כורעת תחת הנטל. ציינת גם שאת במשבר נפשי קשה. כדי להרגיש חזקה מספיק להתמודד עם אימך (לדבר איתה, לספר לה היכן היא נמצאת, לבקר אותה במידת האפשר) עלייך להשיג תמיכה עבור עצמך. כדאי לפנות בהקדם לפסיכולוג מומחה לגיל השלישי או לעובד סוציאלי בכיר על מנת לקבל הדרכה ולהעזר בו במצב המורכב והעדין שאת מתארת. יש חשיבות רבה להבנת הקשר בין שתיכן כדי לדעת איך לפעול ואיך לעשות את זה. פני דרך קופת חולים או המלצת רופא משפחה בהקדם האפשרי. אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת לפנות. בברכה נעה

30/05/2006 | 23:13 | מאת: תודה על התשובה

האם דרך קופת"ח אפשר להתקבל אצל פסיכולוג?