בעיית זכרון

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

15/01/2006 | 22:38 | מאת: דליה

אמי בת 82 התחילה לאבד זכרון . רק בעוד 3 שבועות קבעו לה תור לסי.טי. האם יתכן שבגלל מחלת אוסטאופורוזיס כאשר היא מקבלת תרופות כבר 18 שנה שמכילות סידן נגד מחלה זו, יש לה הסתיידות בעורקי המוח? האם כדאי להפסיק זמנית תרופה זו ולבחון האם זה יחזיר לה את הזכרון?

15/01/2006 | 23:41 | מאת:

דליה שלום. כדאי להתיעץ בהקדם עם גריאטר לגבי ההשלכות קצרות וארוכות הטווח של תרופות המכילות סידן.אינני מכירה מחקרים המצביעים על ירידה בזכרון כתופעת לוואי של תרופות לחיזוק העצם. בודאי רופא מומחה בתחום ידע טוב ממני. אם היא לוקחת תרופות 18 שנה ונניח ויש קשר, הרי מדובר בכל מקרה בהשפעה מצטברת לאורך השנים כששלושה שבועות לא ישנו באופן מהותי את התמונה. יתכן אפילו נזק מהפסקה מיידית בתרופה שהגוף כל כך רגיל אליה. (אך שוב כדאי לשאול רופא). האם היא התחילה תרופה חדשה לאחרונה? בכל מקרה ירידה מסוימת בזכרון היא נורמלית ומאפינת את תהליך ההזדקנות ובודאי את הזקנה המאוחרת יותר. רק אם ישנן תופעות מדאיגות כגון פגיעה בהתמצאות ובאורינטציה או חירורים בזכרון , אזי כדאי לפנות בהקדם לבדיקה נוירולוגית . בברכה נעה

18/01/2006 | 16:54 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

רק להוסיף עוד דבר אחד לדבריה של נועה: בגלל בעיה דומה שהייתה לאבי ז"ל, אני ממליץ תמיד לבקש מהרופא בדיקת אלקטרוליטים בדם. אבי סבל מירידה דרסטית בזיכרון, וכאשר פנה לחדר מיון בנושא אחר, רופא צעיר החליט לבצע בדיקת אלקטרוליטים, ונמצא חוסר איזון בין נתרן ואשלגן. כאשר טיפלו בחוסר איזון זה, חזר זכרונו כבראשונה. אני לא אומר שזו הסיבה, אבל לא יכול להזיק לבדוק.

18/01/2006 | 21:47 | מאת: דליה

דני תודה על העצה. אכן כך נפעל. נבדוק גם אלקטרוליטים. מאד מודה לך.