אלצהיימר

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

07/10/2005 | 16:00 | מאת: אבי

אשתי חולה במחלת אלצהיימר. ילדי מודאגים ושואלים אם המחלה היא תורשתית. הסיבה היא כי אביה של אשתי סבל מסכרת גבוהה ואחר כך לא זכר כמעט כלום במיוחד מעשים בתקופה קרובה עד יומיים שלושה. הוא אושפז בבי"ח פסכיאטרי, קיבל CVA ואחר כך נפטר. הם רואים את אימם באותו מצב.

07/10/2005 | 16:48 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

יש כנראה גנים שנוכחותם שמגבירה את הסכוי לחלות במחלה, אבל אם ואיך הם עוברים בתורשה לא ידוע. חברת הפורום עם הכינוי "חיפאית" נתנה לנו את הקשור שעמותת אלצהיימר וכדאי לכם לראות מה אפשר ללמוד שם. http://www.alz-il.net/?page_name=ivhun/index.html רק לסבר את האוזן, 15% מבני 65 ומעלה סובלים מצורה זו או אחרת של מחלות דמנציה שאלצהיימר היא אחת מהן.

07/10/2005 | 17:09 | מאת: חיפאית

שלום אבי, מידע מהרשת, ולא במקום ייעוץ רפואי.... בהמשך לדבריו של דני, על אלצהיימר וגנטיקה מתוך האתר הנ"ל - http://www.alz-il.net/?page_name=mehkar/genetics.html וגם - http://www.infomed.co.il/questions/q_021003_5.htm שבת שלום

11/10/2005 | 15:23 | מאת:

אבי שלום. כפי שאתה רואה , מדני והחיפאית קיבלת תשובה מדויקת וברורה לשאלתך והפנו אותך לקריאה רלוונטית בנושא. אני הייתי רוצה להתיחס לשאלה שלך גם באופן עקיף. ילדיך מודאגים ושואלים האם הדמנציה תורשתית. מתי אשתך אובחנה כדמנטית? האם היא זקוקה לטיפול סיעודי? האם היא חיה איתך. אתה מתאר שאביה של אשתך סבל מכמה מחלות. מסוכרת, אובדן זכרון לטווח קצר וVA. מהלך המחלה משתנה מאדם לאדם וכיום ישנן תרופות שיכולות לעכב את התהליך. יחד עם זאת במידה והמצב מדרדר נוצר עומס רב על כתפי הבעל והילדים ואז הם זקוקים לתמיכה על מנת לדעת איך להתמודד. אולי ילדיך מודאגים מהעתיד לבוא עם אשתך. בלינקים שקיבלת למאמרים ישנם גם הפניות לקבוצות תמיכה של בני משפחה של חולי אלצהימר. אולי ניתן לקבל שם גם תשובות מפורטות לשאלות המדאיגות המתעוררות. במידה ויעלו שאלות נוספות אתה מוזמן לפנות שוב. בברכה נעה

14/10/2005 | 18:57 | מאת: אבי

שלום נעה אשתי אובחנה כדמנטית לפני 5 שנים, בגיל 60. היום היא מתפקדת חלקית כי אני חייב להשגיח עליה. בכל אופן היא נוסעת לבד לירושלים לפגישות עם עו"ס מטעם "מלבב" בשערי צדק. היא מקבלת Exelon מ"ג פעמיים ביום וזה מעכב את ההדרדרות של המחלה. חג שמח