בתגובה לנועה

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

04/08/2005 | 09:35 | מאת: דבי

נועה שלום, בהודעה המקורית שלי חלה טעות שאולי בלבלה, בכל מקרה המשפט הנכון היה "אימי פנסיונרית ולא עובדת " (ולא -"לא אוהבת) . אכן , אמא אשה פעילה, חוגים, חברים ומשפחה, מה שמדאיג אותי, ואשתמש בביטוי שלך זה , פיזור הדעת שלה , אני רואה הרבה מאוד מקרים אצלה של בעיית ריכוז, ברור לי שזה חלק מתופעות ההתבגרות והזקנה, אני בטוחה שניתן להקל . אמי נלחמת מאז ומתמיד בבעיה של עודף משקל , ומנסה לקיים גם פעילות גופנית המתאימה לה. האם בדיקה נוירולגית תהיה נכון במקרה זה?

05/08/2005 | 19:39 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אצלנו הזקנים מתהלכת בדיחה: הבעיה העיקרית בבתי אבות היא "שמים". כן לא באות "ס" איפה שמתי את המשקפיים, ואיפה את המפתח. לטלפון הסלולרי אין כל כך בעיה כי אפשר לחייג אליו והוא מודיע איפה הוא. גם אני מחפש את המשקפים דקות רבות וכן את המפתחות. זה לא מונע מאתנו, בת זוגי ואני לנסוע לחו"ל. זה אתה חזרנו מטיול במכונית שכורה על פני 1700 קילומטר, 7 ערים והמון חברים ישנים וחדשים. הכי חשוב זה חברה, חוגים, טיולים וכל מה שאמא שלך עושה. שבת שלום

07/08/2005 | 22:39 | מאת:

דבי שלום. קיים הבדל בין בלבול , קשיי ריכוז ובעית זכרון שיכולה להדאיג. ראשית הייתי ממליצה לאימך להבדק בדיקות כלליות ומקיפות (בהתאם למה שהעלתי כאפשרויות בתשובתי הקודמת). בדיקה נוירולוגית או אבחון נוירולוגי כדאי לבצע רק אם יש סימנים מדאיגים שקורים יותר מפעם אחת . אני שולחת לך לינק לסימני האזהרה לבעיה נוירולוגית כפי שמופיעים בעמותת האלצהימר. http://www.alz-il.net/?page_name=mazealz/10warnsigns.html במידה ויש סימנים מדאיגים כאלו, אזי כדאי לפנות. בברכה נעה