העברה מבית חולים סיעודי

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

08/07/2005 | 20:43 | מאת: נטלי

לפני כשבוע העבירו את אמא שלי מבית חולים בחיפה שבו עברה ניתוח, לבית חולים סיעודי באזור. פתחתי תיק במשרד הבריאות ועכשיו אני רוצה להעביר את אמא שלי לבית חולים סיעודי אחר ששייך לאותה רשת כמו הבית חולים שבו היא נמצאת עכשיו, אך נמצא יותר קרוב להיכן שאני גרה. השאלה שלי היא כיצד אני מבצעת את המעבר? למי אני צריכה לפנות? חייבת לציין כי אני בתה היחידה ונכה וחשוב לי שהיא תהיה קרובה אליי כדי שאוכל לבקר אותה. תודה מראש

08/07/2005 | 22:45 | מאת: חיפאית

נטלי, אני מבינה שאת מחכה לקבלת קוד במשרד הבריאות, ולפי מה שאני יודעת, האישור לקבלת קוד לא תלוי בהיכן תאשפזי את אמא. מה שחשוב ,זה שאותו המוסד יהיה גם הוא ברשימה של המוסדות הסיעודיים, שמשרד הבריאות מפנה אליהם חולים. לפי הבנתי, את צריכה להודיע למשרד הבריאות (לעובדת הסוציאלית , או למישהו אחר שמטפל בתיק, במקום שפתחת אותו) , שאת מעוניינת להעביר אותה למוסד אחר, לברר אם מבחינתם זה מתאים, לקבל את אישורם, והם ימשיכו את הטיפול באישור הקוד. תבקשי לדבר עם העובדת הסוציאלית במוסד הסיעודי שאמא נמצאת בו עכשיו, ויכול להיות, שאפשר יהיה דרכה ובעזרתה לברר ולקבל את האישור ממשרד הבריאות. חשוב לבדוק, אם באמת יש מקום פנוי במוסד שקרוב אלייך. חשוב גם לוודא שמבחינת מצבה הבריאותי של אמא, המוסד יתאים לה. בוודאי תקבלי פה תשובה גם ממנהלת הפורום. מה שאני כתבתי זה על סמך ידע אישי בלבד.

12/07/2005 | 12:38 | מאת:

כמו החיפאית למעלה ,אני חושבת שכדאי לפנות בהקדם לעובדת הסוציאלית של קופת החולים בה אימך חברה ו/או לעובדת הסוציאלית של בית החולים או למחלקת הרווחה בעריה. כדאי לעשות זאת בהקדם. אני חושבת על התהליך הקשה של אשפוז הורה במוסד סיעודי. כל החששות והפחדים המלווים לתהליך הזה.את מדברת על רצונך שאימך תהיה קרובה אלייך ועל נכותך. את מעלה חשש שהנכות תפגע בנגישות הפיזית שלך אליה. את לא שיתפת מדוע אמא מאושפזת בבי"ח סיעודי. האם באופן זמני או שמדובר במשהו לטווח ארוך? מה טיב הנתוח שעברה? איך זה פוגע בתפקוד שלה? האם זה משפיע על הקשר ביניכן? האם את מתעתדת לבקר אותה לעתים קרובות? מעבר כזה הוא תמיד קשה ועולים בו חששות רבים. האם הצוות ישתף פעולה, האם אמא תקבל יחס הולם וטיפול מסור, כמה שתוף פעולה יהיה בין המשפחה והצוות ועוד שאלות רבות נוספות. את מוזמנת לחזור ולספר ואולי אפשר יהיה לחשוב כאן על "איך לבצע את המעבר" באופן נכון. בברכה נעה .