בת מיואשת

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

14/06/2005 | 19:12 | מאת: נעמה

שלום רב! אני בת לאם בת 70 שהתאלמנה לפני כחצי שנה. בתקופה האחרונה מגלה סימני חרדה וחשדות .ו אפילו ניכור כלפי וכלפי משפחתי. ( אני בתה היחידה . אחותי נפטרה לפני שנתיים) החשדות הם בעיקר בנושאי כסף והתנהלות כללית.יש לצין שהיא אינה יודעת לכלכל עצמה בצורה מבוקרת. כמו פיזור כספים(מתנות וסיוע לנכדים בצורה לא מאוזנת) כך שלא נשאר לה כסף לסיים את החודש. יצוין שבמשך כל ימי חיה נשלטה ע"י אבי באופן אבסולטי. באופן כללי בריאותה הפיזית טובה והיא עצמאית לגמרי. סיוע נפשי מבחינתה לא בא בחשבון . היא רואה באופן לגיטימי וצודק את הדרך בה היא נוהגת. בחצי שנה האחרונה היא התארחה בבתי בתדירות גבוה. בשבוע האחרון היא החליטה לנתק איתי קשר בטענה שאני לא מספיק מכבדת אותה ואת התנהלותה. כתוצאה מכך היא נתקפה בחרדה כלפי עד כדי כך שהחליפה מנעול בבית. (החיים של הורי היו רצופים בסיכסוכים משפחתים וחברתים סביב עניני כסף) המצב כרגע הוא שהיא לא באה אלי.ולא רוצה בקשר איתי . אני מרגישה שאזלו כחותי . אומנם אחייני מעורבים בכל מה שקורה אך האחריות נופלת עלי. שאלתי:1. כיצד עלי לנהוג ? אשמח לקבל תשובה בהקדם. בתודה מראש נעמה

15/06/2005 | 22:36 | מאת: רחל

נעמה שלום! כמי שמטפלת בתחום הסיעוד כבר שנים רבות, יצא לי להתקל במצבים מהסוג הזה. אני מאמינה ומעריכה כי מותו של בן זוגה השפיע על אמך ויתכן אף כי עברה משהו. המלצתי לך לנסות ולהביאה לבדיקת ניורולוג על מנת לבדוק ולשלול דברים. יתכן גם כי זהו רק שלב ביניים של הסתגלות לחיים בו היא אחראית על דברים להן אינה מורגלת והיא רוצה לטעום ולהנות 'מהחופש'. אך ראשית דבר, צוי לבדוק הנושא הפיזיולוגי/נירולוגי. בהצלחה.

19/06/2005 | 20:23 | מאת:

אין ספק שהמצב שאת מתארת קשה ומכביד. לא זו בלבד שאתן היחידות שנשארתן במשפחת המוצא, הרי אמא מנתקת את קשריה עימך. זה קשה ומכאיב לראות כיצד היא הולכת ומסתגרת ונמנעת מקשר איתך כשאת ביתה היחידה. אני חושבת על כל האובדנים הקשים שליוו אותכן בשנים האחרונות. אובדן אביך לפני חצי שנה ואחותך לפני שנתיים. במקום שתמצאו נחמה זו בזו הקשר הולך ונפגע. אנשים מגיבים בצורות שונות לאובדנים. את מתארת את אימך כחרדה מאוד ופועלת מתוך חשדנות גוברת. כסף הרבה פעמים הוא מוקד לשליטה. יתכן ואימך חשה שאיבדה אחיזה ושליטה בעולם (לא היתה לה שליטה על אובדן אחותך ואביך) והיא מנסה להחזיר לעצמה שליטה כזו. יתכן גם כי היא מתקשה לראות בעצמה נזקקת ונתמכת. כשחייתה בביתך הנזקקות שלה הודגשה ודרך הכסף והמנעול היא מנסה להחזיר לעצמה שליטה. אני הייתי ממליצה להתיעץ עם פסיכולוג או פסיכיאטר המטפל במצבי אבל ואובדן כדי לחשוב איך להקל על שתיכן. מקווה שהדברים מעט ירגעו. בברכה נעה