זיקפה וערמונית

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

18/09/2008 | 18:47 | מאת: מון

האם הסרת הערמונית יכולה להוות סיבה לחוסר זקפה ואיבוד החשק המיני

18/09/2008 | 20:15 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני כותב מנסיון שלי, ושל מכרים שעברו את התהליך ומקריאה מרובה. בזמן הסרת הערמונית המנתח פוגע לעתים בעצבים ששולטים על הזקפה. באחוז מסוים של המקרים יש אבדן זיקפה במידה יותר או פחות שלמה. בזמן נתוח ערמונית ראדיקלי (כשמוציאים את הערמונית בשלמותה - בד"כ במקרה של ממאירות) הסיכון לאבדן הזקפה גדול יותר מאשר בנתוח חלקי (שמוציאים רק את התכן של הערמונית - בד"כ במקרה של הגדלה שפירה, אבל כזאת שמפריעה בתורה משמעותית מאד להטלת שתן) קראתי לאחרונה (בפורום של פרופ' מצקין) שהשיטה החדשה של מתן ויאגרה או סיאליס זמן קצר אחרי הנתוח מפחית את הסיכון לפגיעה חמורה בזיקפה. זכור: גבר יכול להגיע לסיפוק (אורגזמה) גם ללא זיקפה כלל. כמו כן גבר יכול להביא בת זוג לסיפוק מלא גם בלי חדירה. דבר אחד אני רוצה להוסיף: בכל או כמעט בכל מקרה של נתוח ערמונית לא תהיה יותר שפיכה. קוראת "שפיכה אחורית" והזרע זורם אחורה לשלפוחית ואז מופרש עם השתן.

21/09/2008 | 13:25 | מאת: מון

דני שאינו רופא האם אתה יכול להציע קישור ללמוד יותר על מין כפי שענית

19/09/2008 | 06:28 | מאת: