דמנציה עם התקפים של פארנויה

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

04/06/2008 | 18:28 | מאת: גדי

שלום רב, אני מטפל באישה בת 89 שאין לה משפחה. בעלה נפטר לפני 30 שנה ואין לה ילדים וקרובים אחרים. אני ואישתי מטפלים בה וההכרות איתה הייתה מקרית לחלוטין. היא מתגוררת במרכז הארץ בבית אבות של רשת משען. הבעיה שלה היא התדרדרות הדרגתית בזיכרון ובתפקודים שיכליים. כל זה מלווה בהתפקים של פראנויה לפעמים חמורים. היא חושדת בכולם שרק רוצים לרעתה ושהמטרה היא להעביר אותה למחלקה סעודית על מנת לגזול את כספה. היא לא בוטחת ברופאה של הבית אבות והיא חושדת שהיא נותנת לה תרופות על מנת לטשטש אותה וכד.פעם אחת היא נשבעה שראתה את אחותה שנפטרה לפני 10 שנה ולא הסכימה להאמין שזאת הזיה.היא חושדת שניכנסים לחדרה ולוקחים ממנה חפצים שונים וכו' אחרי לא מעט ניסיונות היא הסכימה לקבל תרופה בשם faven שלדעתי מאוד חשובה לה. השאלה שלי איך אפשר לטפל בה מבלי שגם אני ואישתי הופכים להיות בעיניה ה"רעים" וה"גנבים" וכדומה. כלומר איך משכנעים אותה לקחת תרופות כאשר החשדות שלה הם נגד כל מי שמנסה לעזור לה באמת. אשמח לקבל תגובה כלשהי. בברכה ותודה על השרות הזה שאתם מעניקים. גדי

14/06/2008 | 18:48 | מאת:

גדי שלום. אני מברכת אותך ואת אישתך על הנדיבות ורוחב הלב שאתם מגלים כלפי האישה שאין לה אף אחד בעולם. אישה שפגשתם במקרה. יישר כוחכם. התקפי פארנויה הינם תגובה נפוצה אצל אדם הסובל מאובדן זכרון. העובדה שאינו יכול על זכרונו והגיונו הבריא הופכת אותו לחשדן וחרד מאוד מפני העולם. הטיפול הניתן הוא בדרך כלל תרופתי ונעשה בהתיעצות עם פסיכוגריאטר. כדי לתת את התרופות המתאימות יש לגייס הרבה סבלנות ואורך רוח מצד האנשים המטפלים. התרופות חשובות במיוחד. יתכן שכלפיכם יהיו גם כן תגובות. אדם במצב כזה יכול לבוא בטענות גם כלפי ילדיו שהם רוצים לשדוד את רכושו. על אחת כמה וכמה מישהו שאינו קרוב משפחה. אל תיבהלו ואל תעלבו מהחשדנות כי היא כללית ולא ספציפית כלפיכם. מלבד התרופות אם תבהירו לה שאינכם מעונינים בקשר כדי לרשת אותה והונה מובטח ומעוגן מבחינה משפטית זה גם יכול להרגיע אותה. אנא התאזרו בסבלנות ובקשו מהצוות המטפל להתיעץ עם פסיכוגריאטר כיצד לתת לה את התרופות. הן חשובות מאוד כדי שתוכל להמשיך להיות בקשר עם העולם.הרבה בריאות ואל ייאוש. נעה