עייפות ודיכאון אחרי ניתוח לב

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

06/04/2008 | 22:54 | מאת: ניצה

אבא שלי בן 84 עבר ניתוח מעקף אחד והחלפת מסתם הניתוח עבר בהצלחה אבל כבר שבועיים וחצי אחרי הניתוח הוא סובל מדיכאון איבד את הרצון לפעול הוא היה אדם מאוד פעיל לפני כן טייל בארץ ובעולם בילה במסעדות ובהצגות התנדב 3 פעמים בשבוע נהג ועוד מאז הניתוח הוא כל הזמן נרדם במהלך היום לא רוצה לעשת כלום וכל הזמן קר לו רופאת המשפחה רשמה לו תרופה בשם ציפרלקס האם כדי לנו להפגיש אותו עם פסיכיאטר או גריאטר או שאלו תופעות מוכרות ואם כן אחרי כמה זמן התרופה מתחילה להשפיע הוא לוקח אותה כבר שבוע ואין שיפור ממני הבת שרוצה את אביה המדהים חזרה ניצה

07/04/2008 | 09:35 | מאת:

ניצה שלום. ראשית חשוב לבדוק האם מדובר בדכאון או בתופעות פיזיות פוסט ניתוחיות. כדאי ללהתיעץ עם רופא שיסתכל על כל התמונה והאם אכן מדובר בדכאון. ציפרלקס היא תרופה נגד דיכאון. כדאי שההחלטה על התרופה המתאימה והמעקב יעשו על ידי פסיכיאטר ועדיף פסיכוגריאטר עקב תופעות הלוואי האפשריות. תרופה נגד דיכאון יכול להתחיל להשפיע תוך כשבועיים שלושה. הרבה בריאות ומקווה שאביך יתאושש במהרה נעה

05/05/2008 | 21:28 | מאת: ד"ר צבר

1. מסכים לגבי הצורך בזהירות לגבי תרופות נגד דיכאון. לרבות מהן יש תופעות לואי (גם של הלב), והשפעתן האמיתית על דיכאון (בהשוואה לתרופת 'אין-בו') קטנה למדי. 2. מנסיוני, כדאי לודא שהטיפול התרופתי למחלת הלב אינו מוגזם - הורדת לחץ דם מוגזמת גורמת לעייפות, חולשה, חוסר יציבות ופחד מנפילה. גם תרופות אחרות עלולות להשפיע לרעה - כולל מינון מוגזם של תרופות להורדת כולסטרול וסוכר. ניתן לברר מהו לחץ הדם לפני ואחרי הטיפול (כדאי למדוד גם לחץ דם בעמידה - לאחר עמידה של 4 דקות), וכנ"ל מדידת גלוקוז וכולסטרול בדם. ריבוי תרופות כשלעצמו הוא מחלה, בהחלט כדאי לפנות לגריאטר ולשאול על כך.