בבקשה עזרה...דחוף

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

05/04/2008 | 20:52 | מאת: יפית

שלום רב, סבא שלי בן 85, סובל מגלאוקומה (בין היתר), וקיבל מרשם מרופא המשפחה שלו שמודע למצבו, לתרופות קלופיקסול (טיפול בסכיזופרניה ופסיכוזות) ואלפרליד (להקלה במצבי חרדה ומתח). בעלון של 2 התרופות הנ"ל רשום במפורש שאין לתת את התרופות הנ"ל לחולה גלאוקומה (ללא ייעוץ עם רופא...), וכן בתגובות הבין-תרופתיות של הקלופיקסול רשום שאין לתת תרופה זו עם תרופות להרגעה. סבי החל ליטול את הקלופיקסול לפני 3 שבועות, ואז החל להדרדר מצבו, לידי כך שהוא סובל מחולשה מוגברת, הוא כל היום במצב של שכיבה, אינו יכול לשבת או לעמוד, לא יכול להסתובב בשכיבה, קשה לו להזיז את הרגליים, כאילו הוציאו ממנו את טיפת רוח החיים שהיתה בו... אני ממש מבקשת את ייעוצכם במקרה הנ"ל, האם לקבל חוות דעת שנייה מרופא אחר? האם יתכן והרופא שנתן לו את התרופות הנ"ל שככל הנראה סותרות אחת את השניה, טעה? מה לעשות כדי לשפר את מצבו? עלי לציין, כי בעקבות הגלאוקומה הוא אינו רואה, וזה מאוד מעיק ומקשה עליו מבחינה נפשית, והוא אף סובל מהזיות. תודה רבה

07/04/2008 | 09:25 | מאת:

כדאי לבקש חוות דעת נוספת בדחיפות מגריאטר ועדיף מפיכוגריאטר שמתמצא בתרופות פסיכיאטריות.אם תרצי עזרה בחיפוש אנא פני שוב. נעה