הפרעות הנשימה של אבי.

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

26/03/2008 | 22:52 | מאת: AbuShushu

שלום, אבי בן 84 ואובחן לאחרונה כסובל מObstractive Sleep Apnea.גם בזמן ערות, הדרדר מצב הנשימה שלו והוא הפך יותר ויותר פסיבי וישנוני עד שאושפז לפני כחודש. לאחר אשפוז של שבוע, נשלח הביתה עם הוראות מפורשות להיצמד למחולל חמצן. בעידודי ובאופן טבעי (ארוחות, שירותים מקלחת וכדו') הסתבר שהוא יכול להיות מספר דקות עד שעה ללא הזרמת חמצן. לאחרונה אף שיכנעתי אותו לטייל מידי יום מרחק קצר, ללא המכשיר - שאינו נייד - והטיולים הללו נהיו לו יותר קלים. שאלותיי: האם עלול להיגרם לו נזק משהיה של דקות עד שעה או אפילו שעתיים ללא הזרמת חמצן? האם יש טיפול כלשהו (קנבנציונלי או אלטרנטיבי) העשוי לשפר את כושר הנשימה שלו (ובעיקר ספיגת החמצן)? קופ"ח (כללית) נתנה לו מחולל חמצן נייח, אך מסרבת לסבסד מחולל נייד. אבי קיבל הוראות להוריד במשקלו, אך ללא מחולל נייד אינו יכול לנוע ולכן משקלו נותר כשהיה. האם אפשר לעשות משהו כדי שקופ"ח ישתתפו לפחות חלקית ברכישת מחולל נייד? תודה על תשובותיכם. AbuShushu

27/03/2008 | 09:35 | מאת: חיפאית

שלום, תשובות לשאלות רפואיות כדאי שתנסה לקבל בפורומים שאותם מנהלים רופאים. הפורום כאן עוסק בפן הפסיכולוגי של הגיל השלישי. אין כאן רופא ! לגבי קופת החולים שמסרבת... - אני מניחה שהיא מסרבת מכיוון שהמכשיר לא נמצא ברשימת סל הבריאות. לדעתי כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה ולברר אם יש ועדת חריגים בקופה. אם יש, אולי הרופא יוכל להמליץ בפני הוועדה. (אולי גם בעזרת עובדת סוציאלית של הקופה) יש בקופה גם את היחידה לפניות הציבור, אפשר לנסות לפנות אליהם. במשרד הבריאות ישנה נציבת קבילות הציבור בשם גב' אתי סממה, ואפשר לנסות גם שם.- http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=21 נסה לקבל עצה גם באגודה לזכויות החולה . כל פנייה אם לא תועיל, לא נראה שתזיק. חיפאית

27/03/2008 | 20:47 | מאת:

איני יכולה לענות מבחינה רפואית.כדאי לפנות לאגודות להשכרת ציוד רפואי עזר מציון, יד שרה. בפורום של יד שרה נאמר שאפשר להשכיר תמורת טופס 17 מכללית הנדסה רפואית"כללית הנדסה רפואית יושבים באור-יהודה ונותנים שרות לכל הארץ זה מה שנקרא "כללית בית" מס' הטלפון שם - 5389572 את צריכה ט' 17 מקופת חולים " העמותה של הרב פירר יכולה לעזור.http://www.ezra-lemarpe.org/vid02_h.html דיון שנעשה בפורום מכשור רפואי בנושא באתר דוקטורס http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1178,xPG-26,xFT-14227,xFP-14227,m-Doctors,a-Forums.html אתה יכול לפרסם מודעה באתר של חפצים למסירה או יד שניה. הרבה פעמים אנשים תורמים ציוד מיותר או עזבונות http://www.agora.co.il. בהצלחה נעה