חום גופי.אם פורום זה לא מטעים,אבקש להפנות הלאה.

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

28/05/2005 | 17:34 | מאת: מיכאל

אני בן 77 , ניצול שואה, בעל רשימה מרשימה של בעיות בריאות, כיאה לגילי. אבל בעיה אחת מוזרה ביותר מטרידה אותי זה שנים. יש לי תופעה של חום גופי, 35.3 *C , נמדד בבית השחי. אינני יכול למדוד בשני המקומות הנוספים, בגלל בעיות שניים בפה, וניתוח סרטן מעי הגס שעברתי, בפי הטבעת. רופא משפחה מתעקש שהמדידה שלי לא נכונה, החלפתי מדי חום לפי עצתו ולא עוזר. לאחרונה הבחנתי בתופעה נוספת.כשאני אוכל ממתק בכמות, חום גופי קופץ לנורמלי תוך דקות וחוזר לקדמותו תוך כשעה.מה קורא כאן ? האם המצב נורמלי, או חריג ללא נזק כל שהוא, או שיש כאן בעיה ראויה לטיפול.

28/05/2005 | 17:58 | מאת: גולשת

מיכאל, נסה לשאול גם בפורום רפואת משפחה - http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/List/xFI/1 וגם כאן - http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2219-15382,00.html

28/05/2005 | 21:29 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

היו לי ספיקות לגבי מדידת לחץ דם במכשיר הביתי שלי שלא התאימו למדידה של הרופא. הפתרון שמתאים גם לך: הבאתי את המכשיר למרפאה ובקשתי מהאח למדוד לי במכשיר שלו ומיד מדדתי במכשיר שלי ונמצאה התאמה מלאה. אפשר לעשות אותו דבר עם מד חום שלך. דרך אגב אני בן 79 + ורשמתי כאן לפני מספר ימים שמדדתי חום כמה ימים רצופים מיד אחרי שהתעוררתי מהשינה ומצאתי שהחום מתחת 36 מעלות. אחרי קימה, שתיה ואכילת ארוחת בוקר הוא עלה ל37 + דרך אגב אם אתה לא מרוצה מהרופא שלך שום דבר לא מונע ממך להחליף רופא, ובלבד שלא תעשה זאת לעתים קרובות כי זה יוציא לך שם רע.

05/06/2005 | 19:46 | מאת:

מיכאל שלום. ראשית קיבלת כאן הפניות לפורומים לרפואת משפחה בהם תוכל לקבל תשובה. תארת "רשימה מרשימה של בעיות בריאות, כיאה לגילי".אתה מספר כיצד מצטמצמים המקומות בהם ניתן למדוד חום. בגלל הניתוח/ השיניים. נשאר רק בית השחי שהוא מעט פחות אמין מהשאר. האם אפשר להאמין לגוף שהולך ומתבגר? מתי אפשר עדיין לסמוך עליו ומתי כבר לא? אילו שאלות חשובות שמעסיקות ככל שמתבגרים. אתה מוזמן לשתף ולשמוע אחרים שעסוקים בזה כמוך (כמו דני שענה לך למעלה). בברכה נעה

08/06/2005 | 18:48 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אם מותר לי להוסיף: זה כ 10 שנים יש מכשירים למדידת חום באוזן. לפני עשר שנים נתתי מכשיר כזה במתנה למחלקה למחלקה לטיפול נמרץ בבי"ח. מנהל המחלקה בדק אותו ואמר שהוא לא מספיק מדויק ושימשיך להורות על מדידת חום בפי הטבעת (שלדעתי די מביך לאנשים מבוגרים) בשנים האחרונות קראתי שהדיוק של המכשירים הללו עכשיו גבוה מאד. המכשירים אינם זולים, אבל גם הודות למדידה המהירה (3 שניות) וגם בגלל קלות המדידה, אולי כדאי לבדוק את רכישתו. אם הוצאה של 250 - 300 ש"ח לא מרתיעה אותך, ואם יש לך רוקח אמין, כדאי לשאול אותו על זה