פורום הריון ולידה
מנהלי פורום הריון ולידה
היי, בת 31, 9 ימים אחרי החזרה, 6 ימים אחרי אוביטרל, בדיקה ביתית חיובית אבל יש לי כאבי בטן לכל אורך התקופה ובטן מאוד תפוחה.. האם יש סיכוי שזה אכן הריון ולא בגלל האוביטרל
היי פולה, בדיקת הריון ביתית 6 ימים (ועד 14 ימים) לאחר אוביטרל עדיין יכולה להיות עקב התרופה ולא בהכרח מעידה על הריון. גם כאבי בטן (קלים) ותפיחות בטנית יכולים להיות עקב הגירוי שחלתי והתרופה. את צודקת שתסמינים אלו יכולים ללוות גם הריון, אולם בשלב זה עדיין לא ניתן להבדיל בין שני המצבים ולכן כדאי להמתין עם בדיקת ההריון לפרק הזמן שהומלץ על ידי הרופא המטפל. חשוב לציין שאם יש כאבי בטן יותר מקלים או תפיחות בטנית משמעותית יש להיבדק על ידי רופא בשאלה של גירוי יתר שחלתי.
לפני כחודש ילדתי את ילדי השלישי, אחרי הלידה כתוצאה מירידות המוגלובין, בבית החולים עשו לי us וראו תוכן של 30 מ"מ, כדי לא להסתכן קבלתי ציטוטק (וגם מנת דם בגלל סחרחורות קשות) לאחר מכן הדימום פסק בהדרגה עד שנשארו כתמים חומים. אחרי 3 שבועות מהלידה בצעתי us בקהילה והרופא אמר שהכל תקין. אחרי 4 שבועות התחיל לי מחזור מאסיבי שלא נחלש כבר חמישה ימים. האם זה תקין? האם אכן זה מחזור? יש סיבה לדאגה?
היי נויה, מזל טוב ללידה! דימום כחודש לאחר הלידה אפשרי כחלק מהתהליך הנורמלי של התחדשות רירית הרחם לאחר הלידה, ויכול להיות לעיתים גם דימום מוגבר מהרגיל. בכל זאת יש לפנות להערכה רפואית אם אחד מהבאים: 1. הדימום ברמה שאת מחליפה שני פדים ספוגים בשעה/שעתיים. 2. כמות הדימום ממשיכה לגדול עם העברה של קרישי דם. 3. צבע הדם משתנה לדם אדום בצבע בהיר (דימום טרי) 4. חולשה קיצונית, הזעה, סחרחורות 5. אם יש חום 6. במידה ויש לך ספק והדימום נראה בכל זאת לא רגיל.
שבוע טוב קניתי מסופר פארם b12 שמכיל חומצה פולית 400 מק״ג. האם הכדור הזה בא במקום הכדור של החומצה פולית לבד?
היי אורטל, בהריון ההמלצה היא לנטילת 400 מק״ג חומצה פולית, ולכן אם יש אותו יחד עם הB12 זוהי כמות מספקת. מצד שני, יש הרבה תוספים שמומלץ לקחת בהריון מלבד חומצה פולית כגון ברזל ואחרים ולכן עדיף להשתמש בתוספים מוכנים להריון כגון פרנטל ואחרים המכילים את כל התוספים המומלצים. במידת הצורך ניתן גם לקחת 800 מק״ג חומצה פולית במידה ויש חפיפה בין התוספים. המשך הריון קל.
ד"ר שלום בטא אתמול מעל 1000 ו.א 17.6.22 איזה שבוע אני? חמש או שש? אם ביוץ היה ביום ה20 למחזור? ממתי לבצע אולטרא סאונד ויוכלו לראות שק הריון?
היי מיטל, את גיל ההריון ניתן לקבוע בוודאות רק על פי סונר. בייחוד אם מדובר על מחזורים לא סדירים. ככל הנראה אכן שבוע 5-6. במידה והכל התפתח כמצופה הייתי מצפה לראות היום כבר שק הריון. בהצלחה!
שלום, אשמח לשמוע האם תקין? הסיכון לסמונת דאון לפי גיל האישה (גיל האישה: 31 ) הוא: 820:1 הסיכון לתסמונת דאון לפי גיל האישה ותוצאות הסקר הוא: 2800:1 (ערך ביניים)
היי, לפי הנתונים ששלחת (ללא ערכי השקיפות העורפית והPAPP-A) משמעות התוצאות הן שבמקרה אחד מתוך 820 מקרים עם תוצאות כמו שלך יהיה הריון עם תסמונת דאון. הבדיקה מעידה על הסיכון ואינה בדיקה אבחנתית אשר אומרת אם יש או אין תסמונת דאון בהריון הזה, אך חשוב לזכור שברוב המקרים ההריון תקין לחלוטין. בשלב זה עם נתונים אלו לרוב ההמלצה היא להמשיך כרגיל לסקר טרימסטר שני (חלבון עוברי) כמקובל ובהתאם לתוצאות המשולבות להחליט האם יש צורך בהמשך בירור. בכל מקרה יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
היי , אני בת 38 , הריון 5 , עד היום הכל היה תקין . בדיקת חלבון עוברי נכונה לשבוע 17+5 התקבלה: חלבון עוברי- 0.74 MOM HCG- 0.82 mom אסטריול- 0.61 MOM סיכון מחושב לפי גיל בשילוב עם תוצאות הבדיקות 1:270 לת.דאון סיכון מחושב לפי גיל לטריזומיה 18 : 1:3400 נשלחתי ליעוץ גנטי ולעוד כמה בדיקות ואני חוששת ואובדת עצות , אודה להתייחסות
היי, בשאלתך חסרים נתונים רבים על מנת לתת תשובה שלמה. כמו מה היו תוצאות השקיפות העורפית וסקר טרימסטר ראשון, והאם ביצעת סקירה מוקדמת והאם תקינה. בכל אופן, הערכים אותם ציינת כל אחד בפני עצמו הינם תקינים אולם בשילוב עם גילך חושב סיכון 1:270 אשר נחשב כסיכון שדורש בירור נוסף כפי שאכן הומלץ וגם אני ממליץ להשלימו. צריך לזכור שמדובר בבדיקת סקר ולא בבדיקה אבחנתית, כלומר רק מיעוט מהמקרים שעלו בסקר אכן יאובחנו כסובלים מתסמונת דאון או בעיות אחרות ורוב ההריונות יהיו תקינים לחלוטין. במקרה שלך רק מקרה 1 מתוך 270 בפועל יאובחן כתסמונת דאון. מאידך חשוב להבין שהבדיקה לא תזהה את כל המקרים עם תסמונת דאון. אני ממליץ להמשיך את הבירור המלא כפי שהומלץ ומצד שני לזכור שרוב הסיכויים שהכל יהיה בסדר. המשך הריון קל ובשורות טובות.
אהלן יש לי חרדה מטורפת מג'וקים ברמה שאני יכולה להתעלף מהם... היה לי היום ג'וק בבית ובלי לחשוב פעמיים ריססתי עליו ישירות k300 והרבה! כי לקח לו זמן למות... אני בשבוע 26. נשמתי לא מעט מהחומר הרעיל הזה, אחרי כמה דקות שמתי מסכה והלכתי לחדר אחר בבית ואחרי למעלה משעה כבר החלטתי לישון מחוץ לבית קראתי כתבה שלנשום את החומר הרעיל שיש בחומרי הדברה זה מאוד מסוכן בהריון ויכול שלא נדע לגרום לבעיות מוטוריות וכד' אצל העובר שיוולד עד כמה המידע אמין? ומה הסיכוי שלא נגרם נזק? אשמח לעזרה בבקשה!!!!
היי ליאל, רוב הסיכויים שבחשיפה קצרה ובשבוע הריון זה לא נגרם נזק לעובר. ממליץ להתייעץ עם גורמי המקצוע המתאימים (ללא תשלום) במרכז הארצי ליעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון: 02-5082825 אפשרות נוספת לייעוץ - ״הריופון״ מרכז רפואי שמיר 08-9779309 המשך הריון קל
שלום רציתי לדעת האם במהלך ספירת תנועות עובר שיהוקים של העובר נחשבים כתנועה? אם כן האם סופרים כל שיהוק כתנועה אן ככמה תנועות? תודה
היי הריונית יקרה, בעקרון כאשר מתייחסים לספירת תנועות הכוונה לתנועות גפיים ולא לשיהוקים, ממש "בעיטה" או תנועה חדה של העובר.
עברתי לפני חודשים תאונת דרכים שכתוצאתה יש כאבים בצוואר ובגב התחתון ,נקבע לי בדיקה CT בחמישי הקרוב ,וגיליתי אתמול שאני בהריון מה עושים במצב כזה ??
היי איה, לא כתבת מה שבוע ההיריון. בעקרון ניתן לבצע בדיקת CT בהיריון אולם ישנם שבועות בהם מומלץ להימנע מהבדיקה כל עוד לא מדובר במצב חירום המסכן את האם. אני לא יודעת מה דרגת הכאבים שלך או ההנחיות שקיבלת מרופא המשפחה/ האורתופד שהמליץ לך על הבדיקה. אם מדובר בשבוע היריון צעיר אולי ניתן לשקול בדיקת הדמייה אחרת או להמתין להתקדמות ההיריון. הייתי מתייעצת עם הרופא שהפנה אותך לבדיקה בנוגע לדחיפותה ומשמעותה. תרגישי טוב ובהצלחה!
שלום, אני בהריון שבוע 31 ברקע יתר לחץ דם (מאוזן לאורך ההריון עד כה עם טיפול תרופתי) תוצאות בדיקת איסוף שתן 24 שעות בתאריך 25/7- נפח- 1200 PROTEIN/CREAT RATIO 108.46 mg/g PROTEIN- URINE 24h 149 mg/24h PROTEIN- U SAMPLE 12.4 mg/dL אשמח להבין האם התןצאות תקינות
היי עדי, איסוף שתן ב-24 שעות נועד לבדוק האם ישנה הפרשת חלבון מוגברת בשתן, מצב שעלול להעיד על החמרה כלייתית. במסגרת המידע שנתת פה הבדיקה נראית תקינה ואין לך הפרשה מוגברת של חלבון בשתן. יש להקפיד על המשך מעקב לחצי דם בהתאם להנחיות רופא היריון בסיכון שעוקב אחר ההיריון שלך. בהצלחה!
שלום בת 38 שבוע 21 פלוס מאתמול בבוקר חשה חולשה דופק בין 85-90 במנוחה לחץ דם כ100/56 , היום עליתי במדרגות הרגשתי חולשה ממש חזקה , פעולות קטנות מרגישה דופק חזק ולחץ בראש, האם זה נורמלי להריון? תודה
היי לי, המדדים החיוניים שכתבת נחשבים לתקינים, בטרימסטר השני להיריון תיתכן ירידה קלה בלחץ הדם. עם זאת, אם את מרגישה חולשה ודפיקות לב גם בעת מנוחה, או כאבי ראש שאינם משתפרים לאחר מנוחה, שתייה ונטילת משכך כאבים הייתי ממליצה לפנות לבדיקת רופא.
שלום, אני לקראת הלידה, כבר בשבוע 38, אמורה ללדת בעוד כשבועיים וחצי. גיליתי אתמול שאני חיובית לקורונה. האם זה מסוכן לי / לתינוקת? מה המשמעות וההשלכות של זה מבחינת סיכונים, וכן מבחינת הלידה? תודה מראש
היי יעלה, כפי שענה פה בפורום ד"ר קוגלר לפני מספר ימים, הרוב הגדול של המטופלות שנדבקות בקורונה חוות את הההדבקה ללא תסמינים כלל וללא השפעות עתידיות. ככלל אצבע, אין צורך במעקב מיוחד לאחר הדבקה בקורונה. נשים בהריון רגישות יותר לוירוסים מכל הסוגים ובהם גם קורונה ולכן תמיד נכון לנקוט משנה זהירות מבחינת הקפדה על שימוש במסיכה על פי המלצות משרד הבריאות. ההשלכות העיקריות יהיו צורך בבידוד במידה ואת מגיעה למרכז רפואי לצורך לידה עוד בהיותך חיובית לקורונה. כמובן אם ישנה עליית חום/ קוצר נשימה/ תסמינים אחרים יש להגיע לבדיקה. אין מניעה מלידה נרתיקית או מהנקה, ואנחנו ממליצים לאפשר שהות משותפת של היילוד והאם בימי חייו הראשונים גם אם האם חיובית לקורונה, זאת כדי לאפשר את ההיקשרות החשובה בימים הראשונים לחייו. שתהיה לידה קלה!
היי, בהריון ראשון חודש שישי. לפני ההריון עשיתי פילאטיס מכשירים, ספורטיבית עם קובית בבטן :) כעת בהריןן, חודש שישי אני רואה את ההיפרדות שרירי הבטן... ממש רואים זאת בעת קימה מהמיטה או בעת תרגיל בשיעור הפילאטיס. האם הנל קורה בכל הריון ולא משנה כמה לדעתי היו חזקים שרירי הבטן? האם אני יכולה להמשיך כרגיל בשיעורי הפילאטיס? או שיש תרגילים שלא מומלץ שאעשה? המדריכה כמובן יודעת שאני בהריון אך הקבוצה הטרוגנית. תודה
היי לילך, ההנחיות בנוגע לפעילות גופנית בהיריון הינה לא לעשות מעבר לפעילות אליה את רגילה ומסוגלת לעשות באופן רגיל, כלומר אין מניעה ואף רצוי להמשיך בשיעורי הפילאטיס כל עוד את מרגישה שהדבר אינו מעמיס עלייך מעבר למה שהגוף מסוגל לו, אך מומלץ להימנע משכיבה על הבטן או מתרגילים שמפעילים משקל ישיר על הבטן. צריך ליידע את המדריכה על ההיריון, לעצור אם יש תרגיל שמקשה עלייך ואולי להאט את הקצב לקראת הלידה. מבחינת בקע, ייתכן בקע טבורי בהיריון, כל עוד הדבר אינו גורם לכאבים עזים אין הרבה מה לעשות עם זה בהיריון, אם בתום משכב הלידה את עדיין מתרשמת מבקע אפשר לקבוע תור לכירורג כללי להערכה והחלטה על המשך ניהול. בהצלחה!
הי שבוע 37+3 - רופא העור נתן לי למרוח משחת בפנטן מתחת לשד לגירוי ואודם. קניתי היום והתכשיר נקנה בפנטן סנסידרם ולא רק בפנטן. האם מותר למריחה בהריון? תודה ושבת שלום
היי לילך אל דאגה. בפנטן ובפנטן סנסידרם מותרים בהריון. במידה ותידרשי להמשך טיפול לאחר הלידה ואת מתכוונת להניק, חשוב להסיר את שאריות הקרם לפני ההנקה הבאה. המשך הריון קל.
היייתי היום בביקורת ואמרה שיש לי מיעוט קל במי שפיר ושצריך להיות במעקב... יש לי סיבה לדאוג? אני שבוע 13+4
מיעוט קל במי השפיר בשבוע זה הוא ממצא שדורש מעקב כפי שהומלץ לך. כמות המים משתנה לאורך היום ולאורך ההריון ויתכן ובבדיקה הבאה הכמות תהיה תקינה ולא ידרש מעקב נוסף. חשוב לציין כי במידה וישנה הפרשה מימית/מוגברת יש צורך להיבדק על ידי רופא. כשתגיעי לסקירה המוקדמת בעוד שבוע שבועיים כדאי לציין את הממצא לרופא/ה המבצע/ת.
שלום, האם יש מניעה לקחת בהריון כדור קומפלקס ויטמין B (בנוסף למולטי ויטמין בהריון) תודה
היי איילת, כעקרון אין מניעה ולרוב שילוב תכשירים אינו עובר את הצריכה המקסימלית, אך צריך לראות באיזה תכשירים בדיוק מדובר, ולראות שבששילוב שני התכשירים את לא עוברת את הצריכה המקסימלית המומלצת. על כל אחד מהתכשירים כתוב את המינון של כל ויטמין. תוכלי למצוא באינטרנט טבלאות של צריכה מקסימלית מומלצת בהריון. מולטיויטמין להריון מכיל את כל הויטמינים שאת ועוברך צריכים בהריון, בהנחה שאת בריאה ובדיאטה רגילה, ולכן צריך להבין האם מראש ישנו צורך בתוסף תזונה נוסף. בהצלחה!
ד"ר שלום אני בהריון שני עכשיו, שהריון קודם הסתיים בשבוע 20 ירידת מים בגלל מחיצה רחמית. הוציאו ברחם ובנרתיק. באבחנה שגויה נשארה מחיצה רק בצוואר. הייתי בדרך לטפל בזה, ונכנסתי שוב :) 1. יש המלצה לקשירה או תפירה של צוואר הרחם בשבוע 13? 2. ליטול נרות פרוגסטרון- קשור?? 3. יש סיכויים ללידה וגינלית למרות המחיצה הצווארית?
היי נני, ברכות על ההריון במקרה שלך מומלץ לקבוע בהקדם האפשרי התייעצות למעקב הריון בסיכון על מנת לקבל החלטות בהמשך. לשאלותיך: 1. ניתן לשקול, אך זה לא חד משמעי, יש צורך במעבר על כל פרטי ההריון הקודם ולהחליט בהתאם. 2. כדאי לשקול בחיוב, אין נזק בטיפול בכל מקרה. 3. כאמור קשה לומר ללא מעבר על כלל הנתונים מהאשפוז והניתוח אולם לעניות דעתי ובנתונים המוגבלים יש סיכוי טוב שלא תהיה מניעה מלידה נרתיקית. שוב אדגיש שעל מנת לקבל תשובות מדויקות ובזמן לשאלות החשובות יש לקבוע תור לרופא מומחה להריון בסיכון בהקדם. הריון קל ומוצלח!
אין עוד פרטים, שכחתי לציין כשהגעתי למיון עם ירידת מים-צוואר הרחם היה סגור. כך שהבעיה היה בברור בגלל המחיצה. בצילום חוזר של היסטרוסקופיה אבחנתית לאחר הניתוח נמצא מבנה רחם תקין. ובתלת מימד עדיין הוצג 2 תעלות צוואר-בספק אם אבחנו נכון. (במהלך הניתוח בבדיקת הגרים הרופאה איבחנה ככפל של הפורניקס ולצידו צוואר צדדי מעוות קמעה) ההריון עצמו בסיכון גבוה ממש? יש מקום ללחץ? האם בגלל המחיצה בצוואר עלול לגרום לאי ספיקת צוואר? או התקצרות מוקדמת? או רק משמעותי לגבי אופי הלידה? (וגינאלי או ניתוח) אשמח לתשובה, אני ממש בלחץ.
היי אני בשבוע 25 ונחשפתי לחולה קורונה, עוד לא עשיתי בדיקה אבל ממש מוטרדת ידוע מה הנזק לעובר כשאישה בהריון נדבקת? אשמח לתשובה מהירה פליז תודה!!
היי עומר, הרוב הגדול של המטופלות שנדבקות בקורונה חוות את הההדבקה ללא תסמינים כלל וללא השפעות עתידיות. בפרט לא ידוע על עליה בהפלות או בשכיחות מומים. ככלל אצבע, אין צורך במעקב מיוחד לאחר הדבקה בקורונה. נשים בהריון רגישות יותר לוירוסים מכל הסוגים ובהם גם קורונה ולכן תמיד נכון לנקוט משנה זהירות מבחינת הקפדה על שימוש במסיכה על פי המלצות משרד הבריאות. המשך הריון קל!
בסד היי לפני כשבועיים עברתי ניתוח 3, בניתוח היו מסםר הדבקויות והתינוקת יצאה בריא בהתחלה סבלתי מכאבים רבים שהלכו ופחתו, בימים האחרונים כואב לי מאוג אחרי מתן שתן וזה מלווה אותי גם כמה דקות אחרי שהתפנתי האם הדבר תקין?.
היי רבקה, כאבים חזקים בזמן/לאחר מתן שתן שבועיים לאחר הניתוח אינם מצב תקין. מומלץ להיבדק על ידי רופא ולכל הפחות להשלים בדיקת שתן לכללית ותרבית בשאלה של דלקת בדרכי השתן. רפואה שלמה.
שלום בת 38 הריון ראשון שבוע 20 וחצי, יש לי כבר כחודש אולי יותר כדורי עור בפי הטבעת ומסביב לאזור הפרינאום התנפח לי העור האם זה גם טחורים כמו אלו שבפי הטבעת? זה משהו אופיני להריון ולא מסוכן? אם זה מצריך בדיקה לאיזה רופא פונים? תודה
היי יולי, קשה להגדיר בדיוק את טיב הנגעים ללא בדיקה במרפאה. יתכן ומה שאת מתארת הן דליות/טחורים - ואז טיפול יכול להיות על ידי כלכלה עשירה בסיבים, שתיה מרובה ואמבטיות ישיבה לטחורים, וגרביים אלסטיות לדליות. בכל מקרה הייתי ממליץ לפנות לרופא הנשים לבדיקה על מנת לאפיין את הנגעים ולוודא שלא מדובר בנגעים עוריים אחרים אשר דורשים טיפול והתייחסות אחרת בהריון. בהצלחה!
היי אני בשבוע 12.5 תוצאות שהתקבלו מהשקיפות עורפית הם: CRL 64 מ״מ סיכון לפי גיל במועד הלידה הוא1:1101 סיכון משוקלל לפי גיל ושקיפות הוא 1:7340 שקיפות עורפית יצאה 1.1 מ״מ אשמח להסבר על התוצאות והאם הן תקינות
התוצאות תקינות יקירה! השקיפות תקינה, הcrl (מדידת אורך באולטראסאונד המשמשת לחישוב גיל הריון) תואם לשבוע ההריון שציינת, והסיכון המשוקלל לאחר הבדיקות נמוך בהרבה מהסיכון הסטטיסטי עפ גיל בלבד. המשך הריון קל :)
אני בתחילת הריון, הריון יקר לאחר הרבה הפלות מוקדמות. יום ראשון בטא 8800 שק הריון וחלמון היה באו"ס בטני. בשלישי הבטא הייתה 15800 , האם ביום חמישי יראו כבר דופק באו"ס בטני?? פעם קודמת עשו לי וגינאלי ואז התחיל דימום שהמשיך להפלה לכן חוששת מאוס פנימי הפעם ומצד שני חייבת לדעת שהכל בסדר
הי יקירה, מבינה מאוד את החשש ואת הקושי לאור מה שעברת.. עם זאת סונר ואגינלי לא גורם להפלה והרזולוציה טובה הרבה יותר. שבוע אחרי שק חלמון רואים קוטב עוברי ועד שבוע אחרי דופק. 5 ימים מעט גבולי ככה שגם אם אין דופק אין סיבה לאכזבה. המון בהצלחה!!
הי , אני שבוע 36. במעקב סוכרת הריון מאוזנת דיאטה התחלתי מוניטורים חד שבועי משבוע 34. שמה לב שקו הבסיס ב3 המוניטור שעשיתי שונים. פעם ראשונה היה כ140 פעם אחרי 130 והיום כ120 , האם דופק עוברי לא אמור פחות או יותר לשמור על אותו בייס ליין? . האם מפעם לפעם קוי הבסיס משתנים? כמו כן פעם אני רואה שרשום באינטרנט כי דופק עוברי תקין נע בין 120-160 ופעמים אחרות 110-160. זה הבדל גדול במידע מה הנכון? האם זה שקו בסיס שלי 120 שהיה שבוע שבועיים קודם גבוה יותר מסמל משהן ויש מקום לדאגה חס וחלילה ? חוץ מזה יש האצות , ווריאביליות תקינה תודה לאל. אנא הרגעה כי מוניטור למוניטור עובר שבוע תודה
הי יקירה, קו הבסיס התקין הינו 110-160 ויש להסתכל בעיקר על ווריאביליות , האצות ועל כך שאין האטות. נשמע שאין מקום לדאגה, מה גם שרופא עובר על המוניטור לפני שחרור לידה קלה!
היי באולטרסאונד וגינלי בשבוע 19 נצפה ש שיליה קרובה לפתח ב7 ממ. גם בשבוע 20 באולטרסאונד בטני ראו ש שיליה מכסה חלקית את שולי הפי הפנימית. הבנתי שככל שהרחם גדל היא יכולה להתרחק מהפתח. רציתי לשאול מספר שאלות: 1. האם זה לא משהו שאמורים לעלות עליו בסקירה מוקדמת? או שהשיליה יכולה לרדת ולעלות במהלך השבועות האלה? 2.החל משבוע 20 האם חוץ מלעלות היא יכולה גם לרדת? 3.האם חוץ ממצב של מעט הפרשות דמיות שזה יכול להסביר את מה שיש לי יתכן בעיות נוספות? הנחיות נוספות? (התור לרופא עוד 3 שבועות..) תודה
שלום יקירה, הסוהר בגישה בטנית ניתן לראות הרבה פעמים מצב של שלית פתח - או שליה הקרובה לפתח הפנימי של צוואר הרחם. אך לעיתים ישנו עצם הנמצא בין המתמר על פני הבטן לבין פתח הצוואר ומסתיר מה שנמצא מאחוריו, ובמצב זה לא ניתן לראות בצורה מיטבית את מיקום הדילמה ביחס לפתח הצוואר. בכדי למדוד בדיוק (ומדובר במילימטרים) את מרחק השליה מפתח הצוואר הבדיקה המדויקת יותר היא בגישה ואגינלית , ועל כן ממליצה להסתמך על המרחק הנמדד באולטרסאונד גישה כזו. "השליה הנודדת" היא למעשה גדילה של הרחם. השליה מתפתחת באיזור מסויים על פני הרחם וככל שההריון מתקדם הרחם גדל והשלמה כביכול "עולה". מסיבה זו מרבית דליות הפתח שנצפות באולטראסאונד בתחילת טרימסטר שני למעשה "יעלו" ולא יהיו קרובות לפתח במועד הלידה. במידה ובינך בשבוע 20 עם שליית פתח מומלץ להימנע מקיום יחסי מין ומבדיקות דיגיטליות נרתיקיות (כלומר לא לבצע בדיקה באמצעות האצבע) עד אשר רואים באולטראסאונד כי השליה רחוקה מספיק מפתח הצוואר. מדגישה כי מותר במצב זה לבצע בדיקות אולטראסאונד בגישה וגינלית! ההמלצה היא להימנע מבדיקה וגינלית באמצעות האצבעות. המשך הריון קל
שלום, האם מנת חיסון קורונה רביעית שקיבלתי בשבוע 14 עשוייה לספק נוגדנים והגנה לתינוק לאחר הלידה? או שמדובר בשלב מוקדם מדי של ההריון?
מנת הדחף מעניקה הגנה מסויימת מפני הדבקה ומפני תחלואה קשה ותמותה ממחלת הקורונה ומסיבוכיה, אך ככל שאנחנו מתרחקים מהבוסטר (המנה השלישית), אנחנו רואים דעיכה של הנוגדנים, וזה משמעותי עוד יותר אל מול האומיקרון. בשלב זה עדיין אין תשובה חד משמעית לשאלתך (שבעצם שואלת כל כמה זמן צריך להתחסן לאחר מנות הדחף שקיבלת) וההמלצה הנוכחית היא לחסן מנה רביעית בהריון. בהצלחה יקירה!
שלום, עשיתי ניקיון עם חומר מנקה אסלות מרוכז לחומר יש ריח חזק מאוד עד כדי כך שהתחלתי להשתעל ולהיחנק ממנו. לאחר כמה דקות יצאתי מהחדר. האם יכול להיגרם נזק לעובר? אני בשבוע 32
שלום יקירה, ניתן לפנות להריופון / פניה טלפונית למרכז טרטולוגי עם שם החומר ולקבל תשובה מלאה, אך לא נראה כי נשקפת סכנה לעובר שכן כמות החומר הנשאף מלכתחילה קטנה ומתוכה חלק קטן יותר מגיע לדם וחלק עוד יותר קטן מגיע לשליה ולעובר, וכמובן מדובר בשבוע מתקדם בו מערכות העובר כבר התפתחו. עדיף להימנע משהות ממושכת בחלל עם אדי חומר כאלו אך אפשר להירגע ולהמשיך מעקב הריון כרגיל. המשך הריון קל:)
המחזור מאחר ב5 ימים.עשיתי הבוקר בדיקה ויצא שלילי האם ייתכן שזה הריון?
הי יקירה , אם האיחור ממשיך מומלץ לבצע בדוקה חוזרת של ביטא יומיים לאחר הראשונה בשל האפשרות שהביוץ היה מעט מאוחר והביטא עדיין לא מספיק גבוהה בבדיקה הראשונה בכדי לתת תשובה חיובית. בהצלחה!
שלום אני נוטלת כ10 ימים בונגסטה, חומצה פולית כמה חודשים ושלשום לקחתי פרמנטל ושלשום היה לי צואה רכה בהתחלה ואז נהייתה קשה והיום היה לי כמו 3 כדורים קטנים שחורים זה יכול להיות מהכדורים פתאום? או שזו תופעה שיכולה להיות בהריון? יש סיבה לדאגה צריך לבדוק את זה?
בוקר טוב, בפרהנטאל יש ברזל שיכול לשנות מעט את צבע היציאה וגם את המרקם כל שהיציאה תהיה קשה יותר. לחומצה הפולית והבונגסטה אין השפעה על היציאות. לא נשמע שיש מקום לדאגה, המשך הריון נעים
אני בשבוע 30, הריון תקין. בסקירה שלישית, שהייתה תקינה, נאמר לי שהעובר במצג ראש ופניו כלפי הגב/עצם הזנב שלי. האם כאשר פני העובר לגב האם הלידה עלולה להיות ממושכת יותר, או תדרוש שימוש בוואקום/מלקחיים? מה הסיכוי שהעובר יעבור למנח האופטימאלי? תודה.
הי יקירה, אין קשר בין מנחו של הראש בשבוע 30 ללידה וגם לא בשבוע 37.. במהלך הלידה העובר עושה את ההתאמות והשינויים ללידה וזה דבר שלא נקבע לפני כן. המנח הנכון של העובר בלידה זה כשפניו כלפי הגב שלך. אם פניו קדימה- עיניים כאילו כלפי הבטן זה נקרא occipital posterior וזה מנח שיכול להוסיף למשך השלב השני של הלידה ולצורך בלידה מכשירנית ( הפיך ממה שראית בסקירה) בהצלחה ולידה קלה!!
אני מורה לספורט בשבוע 13 ובמשחק כדורגל הכדור התנגש בי בחוזקה על הבטן באותו רגע מאד כאב לי מאד והקאתי כל הלילה .. יום לאחר מכן נרגע אבל עדין יש כאבים האם יש צורך להבדק ?
הי יקירה, הרחם עד שבוע 14 מוגן על ידי עצמות האגן וחבלה באזור שתיארת לא אמורה לפגוע בו.. למרות זאת נשמע שהפגיעה היתה בעוצמה משמעותית ואת עדיין כאובה ולכן בהחלט הייתי פונה לבדיקה., בהמשך ההריון יהיה עלייך להיזהר מכיוון שבשבועות מתקדמים יותר פגיעה שכזו עלולה לפגוע ברחם ובעובר בהצלחה!
שלום, בהריון חודש חמישי שבוע 22. ביצעתי בדיקות דם (רופאת המשפחה הפנתה אותי) ועכשיו ראיתי שערך ה TSH הוא 3.55 . עד כמה שידוע לי מדובר על ערך גבוה לא? (לא ידוע עניין של בלוטת התריס לפני ההריון)
הי יקירה, למטופלות בהריון עם בעיה בבלוטת התריס בטרימסטר ראשון נרצה TSH מתחת ל2.5 ובטרימסטר שני ושלישי מתחת ל3.5. אצלך, שגם לא ידועה כסובלת מבעיה בבלוטת התריס זו תשובה תקינה להמשך מעקב רופא מטפל בהצלחה!
שלום, עשיתי בדיקות דם וערך הכולסטרול 230. חודש חמישי. האם גבוה??
האם נמוך מידי?? מה צריך לעשות??
אני שבוע 17 שבוע שעבר (שבוע 16) עשיתי סקירה מוקדמת הערכת משקל 155 גרם האם זה תקין לשבוע זה או שזה גבוה? כמו כן עצם הירך קצרה ומתאימה ל 15 ויום האם זה תקין?
הי יקירה, אין עקומות של משקל וגיל בשבוע הריון לפני 22, את יכולה לעבור על הבטן, היקף ראש ועצם ירך ולראות האם תואם לשבוע או הבדל קטן בלבד בסיכום הסקירה על הרופא לכתוב האם הסקירה תקינה והאם יש צורך במעקב בהצלחה!
היי ד"ר, אני שבוע 10+4 היפרדות קרומים לפני חודש 13×26 והיום באולטרסאונד זה היה 7×38 ללא דימומים בכלל. האם זה תקין?? זה גדל?? והאם זה מסכן את ההריון? זה צריך להעלם/להיספג? לחוצה ממש אשמח לתגובה.. תודה רבה!!
הי יקירה, מבינה שראו המטומה נכון? שהרי היפרדות קרומים זה דבר תקין עד שבוע 13-16 שכן תמיד האמניון נפרד מהכוריון. בעת המטומה ללא דימומים הדבר מעט מעלה את הסיכון אך עדיין לרוב ההריון ממשיך והכל תקין. לא נשמע שממש גדל ויתכן שזה הבדל של ביצוע האולטראסאונד. ניתן ליטול כדורי פרוגסטרון לתמיכה או מעקב בלבד ולרוב ההמטומה נספגת בהצלחה!!
כשיש המטומה עדיף שיהיה דימום?
היי, האם יש מניעה למרוח על הקרקרפת שמן קיק פעמיים בשבוע.תודה
כי קראתי ברשת שיח על כך ששבהליעה זה מזרז לידה... האם כשמדובר על מריחה מקומית פעמיים בשבוע למשך חצי שעה יכול להיות חשש?
הי אין בעיה במריחה מקומית שמן קיק מזרז לידה בבליעה בהצלחה!
ראיתי שההנחיה היא שיש לבצע את הסקר הביוכימי של הטרימסטר הראשון סמוך לבדיקת השקיפות העורפית. מה זה אומר סמוך ככל האפשר? נקבעה לי שקיפות עורפית ליום שישי ובדיקת דם ליום ראשון כלומר 48 שעות לאחר השקיפות העורפית. האם זה בסדר? תודה מראש.
הי, 48 שעות זה בסדר גמור, בהצלחה!
קיבלתי בונג'סטה זה ממש מרדים אותי אז אני לוקחת בלילה לפני השינה.לשינה טובה.סלי הפרעות.אבל הלילה זה לא עזר לי היה לי כל הלילה בחילות. וגם האם זה בכלל בטוח לעובר ולא יכול לגרום חס ושלום למומים. לכן אני ממש מפחדת לקחת אתזה ולוקחת רק פעם אחת ביום בלית ברירה. למרות שחייבת לקחת 2 כי כל היום אני פשוט זרוקה עם הבחילות.
הי יקירה, בונגסטה ודיקלקטין אושרו לשימוש בהריון עם הבטיחות הגבוהה ביותר ואין בעיה ליטול שני כדורים ביום של בונגסטה ללא חשש.. בהצלחה!
שלום, בסקירה מוקדמת ומאוחרת נצפה כיס מרה . אך בבדיקת רופא בשבוע 28 בבדיקת רופא שגרתית הרופא לא הצליח לראות את כחז המרה כולכך כביכוח ראה אותו קטן קצת..האם בשבוע שכזה קשה לראות אותו כמו שצריך ולכן זה ככה?יכוחלהיות שבהמשך כן יראו אותו בגודל תקין?תוודה
הי יקירה, אכן יתכן שכיס המרה יראה קטן בזמנים מסויימים או לא יראה ולעיתים כן חוזרים על הבדיקה אך לא מכירה כי לאחר סקירות תקינות מחפשים שוב את כיס המרה בסתם ביקורת שגרתית ואין המלצה לעשות כן. כאשר סקירות תקינות לא רואה סיבה לדאגה בהצלחה!
תודה רבה לך ממש הרגעת אותי. כן בסקירות הרופא רשם שהכיס מרה נצפה ולא אמר לו משהו מיוחד. אין לי מושג למה בשבוע 26 הוא החליט לבדןק אותו אני יודעת גם שבדרך כלל זה לא משנו שבודקים אםזה לא סקירה. וכל שאר האיברים שצסביב לכיס מרה היו תקינים. אז את אומרת שכיס המרה תמיד יכול להשתנות בגודלו במראה במיקום שלו או גם לא לראות אותו בכלל?
אני בשבוע 7 ואכלתי בשבועות אחרונים כמה פעמים גלידות שעשויות מביצים חיות האם יש מה לדאוג או לא
הי יקירה, במידה ואין חום או תופעות אחרות אין לך מה לדאוג, ממליצה לאכול ביצים עשויות מעכשיו ואוכל מפוסטר. במידה ויהיה חום , כאבי בטן או ממצא חריג יש לפנות לבדיקת רופא בהצלחה
שבוע 9 מתחילת ההריון בחילות והקאות קשות מאד ניסיתי צמיד בחילות לא עוזר, מקבלת אבקת גלוקוז שגם לא ממש עוזר ורק מוסיף על הבחילות האם יש משהו אחר טוב ויעיל אני בחוסר תפקוד כל היום במיטה עם בחילות או הקאות
שלום יקירה, ישנם תכשירים נוספים שיכולים לעזור לבחלות - בונג'סטה (נקרא בעבר דיקלקטין) ניתן עם מרשם והוכח כמפחית בחילות, כמו כן נוזידקס ואף דיקור יכולים לעזור. בנוסף ניתן לנסות לאכול קרח/ קרטיבים/ פירות כמו תפוח והדרים . בהצלחה!
אני בהריון בשבוע 5 האם יש סיכון לעשות שייט אבובים בים? זה מטלטל את הגוף חזק במים... תודה רבה
אין בעיה בפעילות ספורט מסוג זה בשבוע 5 תהני!
האם מותר לעשות שייט בננות בשבוע שביעי בהריון?
בוקר טוב אני בת 27 ובהריון שני שבוע 22+3 . אתמול עשיתי סקירת מערכות מורחבת ובבדיקה ראו נקודה לבנה בחדר שמאל של הלב, הרופא כתב בפענוח הסקירה "נצפה מוקד אקוגני בחדר שמאל של הלב". קורפיס קולוסוס וורמוס נצפו בצורה תקינה. הרופא שלח אותי לרופא הנשים שלי. יש לציין כי כל הבדיקות שעשיתי תקינות לחלוטין ,אם זה שקיפות ,חלבון עוברי,סקירה ראשונה . אני מאוד מודאגת ולחוצה מזה.האם זה משהו מסוכן לעובר וצריך להיות במעקב. מבקשת אם אפשר לענות לי במהרה כי אני לא מתפקדת בגלל זה...תודה על ההבנה.
שלום יקירה, רוצה להרגיע קודם כל שליותר מ5% מכלל העוברים רואים מוקד אקוגני באולטראסאונד ורובם תינוקות בריאים. כשמדובר בממצא מבודד (כלומר לא היו ממצאים נוספים בסקירה) וכאשר כלל הבדיקות שעשית עד כה בהריון הינן תקינות כפי שאמרת , אין לו משמעות לרוב בכל הנוגע לבריאות העובר. המשך הריון קל עם כמה שפחות חששות
שלום, מחזור סדיר כל 28 יום. איחור 3 יום. לפי חישוב הייתי אמורה לקבל ב21.6. אוביטרל 12.6 בזקיק גודל 18 מ"מ ביום ה19 למחזור. 14.6 הזרעה. עשיתי היום בטא- 4 אסטריודול- 848, פרו-19.89. אבוד החודש? אוביטרל מעכב מחזור? תודה,
ממליצה לחזור על בדיקת הבטא שבועיים מההזרעה (כלומר 28.6). מחזיקה לך אצבעות, בהצלחה יקירה!
שלום לכולם, צריכה עזרה בפיענוח בדיקה בטא עמותית. יש לי שחלות פולצצסטיות וקיבלתי כדור פרוברה לקבלת מחזור לאחר שכמעט סיימתי את החפיסה ולא קיבלתי מחזור עשיתי בדיקת הריון ויצא חיובית. הלכתי לגניקולוג והוא אמר שאכן יש כנראה הריון התחלתי אך לא ראה שק הריון ושלח אותי לבדיקת בטא. בבדיקת בטא קיבלתי ערך 2027iu/l מה זה אומר ? האם יש הריון ? כי הערך שמתקבל בדר"כ הוא ביחידות של iu/ml כשעושים המרה זה בעצם 2.027iu/ml תודה לעוזרים!!
ביטא של 2000 זה אכן הריון! האם בביטא הזו לא ראה שק הריון? ממליצה לפנות בהקדם לסונר לוודא שק הריון תוך רחמי ובמידה וכאבים לפנות לבדיקת רופא. בביטא מעל 2000 אמורים לראות שק הריון תוך רחמי בהצלחה!
אתמול הייתי אצל הגניקולוג והוא לא ראה שק הריון, האם יכול להיות שהוא טעה בהבחנה ולא ראה ? למי אפשר לפנות ?
במידה ואין תורים ניתן לפנות למוקד נשים / בריאות האשה לצורך סונר. בהצלחה!
היי עברתי לידה שקטה עקב מומים במוח בשבוע 29 בת 30 . יש לי ילד בריא בבית כרגע אני בהריון החמישי ( היה לי גרידה יזומה ועוד הפלה נדחית)נמצאת בשבוע 9 עד היום לא הסתכלתי על דוח נתיחה של העובר ושל השליה . חייבת לציין שבדיקת אקסום לעובר וציפ גנטי לאחר הלידה הכל תקין. פשוט קיבלתי את דוח הנתיחה בלי הסבר או מה אני צריכה לעשות(אשמח להכוונה לאיזה רופא ללכת עם הדוח??) הפוקוס שלי התרכז בנתיחת שליה דווקא ( המומים מה שראו באולטסאונד אכן יצא בנתיחה) אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי תאור מאקרו קופי ״ התקבלה שליה במשקל 275 גרם בגודל 2*13*14 פני השטח עוברים אפורים וחלקים פני השטח האימהים חומים ואפורים הקרומים אפורים וחלקים חבל הטבור ב שרשרה במרחק 3 ס״מ משולי השליה ,באורך 32 ס״מ . בקוטר 1.2 ס״מ עם 3 סיבובים ו 3 כלי דם. בחתיכים הרקמה ספוגית חומה. תיאור מיקרוסקופי חבל הטבור מכיל 3 כלי דם הקרומים ללא פרטים מיוחדים סיסי השליה מראים בחלקם בצקת אשמח להבנה והאם צריך להתקדם מכאן?
הי יקירה. מצטערת לשמוע על החוויה שעברת, מאחלת לך כעת הריון שקט ומוצלח מדובר היה בהפסקת הריון ולידה שקטה עקה מומים מוחיים של העובר למיטב הבנתי ולכן לא מצפה לראות פתולוגיה שלייתית. אכן סך הכל שליה נראית תקינה וכאשר לא מדובר המוות עוברי תוך רחמי אלא מומים השליה בעלת פחות משמעות .. בכל מקרה כדאי לבצע ייעוץ גנטי וייעוץ רופא מטפל. בהצלחה!
בשבוע 5 ו-6 ימים ביצעתי us ראשוני, מבלי לשאול אותי הרופא פשוט הפעיל המכשיר את האופציה לשמוע דופק. נצפה שק, שק חלמון, קוטב עובאי ודופק חלש. שאלתי בנוגע לבטיחות ולחימום בעקבות הדופלר. האם בדיקה זו בשבוע זה תיפגע בהתפתחות העובר?? מתי בטוח לבדוק דופק (וגניאלי) מבלי הסיכון הנ"ל. האם פעם אחת של בדיקת דופק בשלב זה לא בהכרח תיגרום לנזק? תודה, מאוד חוששת וכועסת על הרופא.
אל דאגה יקירה, ביצוע דופלר של מספר שניות לא יפגע בעוברך.. אין זמן ברור ומוגדר אך בדיקה בודדת כמובן שאינה מסוכנת בהצלחה!
אני בשבוע 7.3 בהריון היום בבבוקר הייתי באולטרסאונד אבדומינלי והתכנאית אמרה שהיא רואה מעט היפרדות קרומים. תקין?
הי יקירה, בשבוע זה ועד שבוע 16 שק האמניון נפרד משק הכוריון ולכן תמיד יש היפרדות קרומים לכולם ולכן איני מבינה את ציון הדבר.. האם ראתה המטומה או משהו חריג אחר?
שלום אני בשבוע 17+3 והחל משבוע 12 היו לי ממש ממש מעט דימומים (רק בניגוב). מבחינת שיליה ורחם באולטרסאונד הכל נראה תקין אבל בנרתיק מצאו אוקטרופיון ומעט כלי גם פתוחים שסגרו אותם. הרופא אמרה שאכן יתכן שכל הדימום נובע מזה אבל ליתר ביטחון נתנה גם אוטרומבון 200. התחלתי אותם לפני יומיים וכשעתיים לאחר ההחדרה מתחיל לי כאבי בטן תחתונה כמו מחזור-האם תקין?? בנוסף, בבוקר אני רואה מעט מהחומר של הנר על הנייר טואלט. האם תקין? (לא מצליחה להכניס אותו הרבה כי כואב לי). א
הפרוגסטרון הוואגינלי אותו את מקבלת אמור להוריד את התכווצויות הרחם . במידה ויש כאבי בטן ממליצה להיבדק. מעט חומר מהנר בבוקר למחרת זה דבר תקין לחלוטין בהצלחה!
היי , ההמוגלובין שלי 11.5 אני בשבוע 18 לפני ההריון היה13 אני נוטלת פולקס ומולטי ויטמין. האם מותר להוסיף עוד פולקס אחד ביום? האם יכול להיות חשש לעודף ברזל? יש לי גם נשירת שיער.
בטרימסטר שני יש אנמיה פיזיולוגית של ההריון- בשל עליה בנפח הדם ללא עליה מספיק מהירה בכמות הכדוריות האדומות ולכן המוגלובין 11.5 מתאים לשבוע ההריון ניתן ליטול עד שני כדורי פולקס ביום אך התייעצי עם רופא מטפל על הצורך יש דבר כזה עודף ברזל ואין ליטול יותר מנה שנדרש
שלום, הבן 5 שלי ששוקל כמעט 20 קילו דרך הבוקר על הבטן שלי. אני בשבוע 7. זה כאב מאוד באותו הרגע, אבל כרגע אני מרגישה בסדר. האם זה כמו שמקבלים מכה בבטן ומצריך בדיקה? תודה
הי יקירה, בשבוע 7 הרחם מוגן מפני כל פגיעה חיצונית על הבטן על ידי האגן שכן איננו יוצא מהאגן עד שבוע 14 ועל כן אין כל סכנה. בהצלחה!