מעקב תנועות עובר ...

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

04/08/2022 | 18:42 | מאת: לימור

שלום, שבוע 26 עם שילייה קדמית. מתי מתחילים לעקוב אחר תנועות עובר והאם בעוד שבועיים שלושה ממש ארגיש בעיטות על אף השילייה הקדמית? הריון ראשון תודה תגובה

07/08/2022 | 10:43 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

היי לימור, ההמלצה היא למעקב תנועות החל משבוע 24-25. לפעמים שליה קדמית יכולה לגרום לעיכוב בתחושת התנועות. התנועות אינן חייבות להיות ״בעיטות״ חזקות אלא כל תנועה נחשבת, גם תנועה חלשה. אנו מצפים ללפחות 3 תנועות בטווח של חצי שעה, בבוקר בצהריים ובערב. נסי למצוא מקום שקט, ללא הסחות דעת כמו פלאפון או טלויזיה, לשים שתי ידיים על הבטן ולנסות להרגיש את התנועות. ככל שההריון יתקדם התנועות ירגישו ברורות יותר ותחושי בהם ביתר קלות. במידה ואינך מרגישה תנועות מספקות או שישנו איזשהו ספק - יש להיוועץ עם הרופא המטפל.

מנהלי פורום הריון ולידה