שבוע 28 עובר במנח רוחבי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

12/08/2022 | 12:01 | מאת: Shiran

היי, אני בשבוע 28+1 הריון ראשון. לכל אורך ההריון העוברית הייתה במנח עכוז, בבדיקה האחרונה לפני יומיים היא הייתה במנח רוחבי. הרופא אמר לי שבשבועות האלה המנח הזה די נדיר בגלל שהעובר גדול. האם זה מסכן את העובר בדרך כלשהי? והאם יש סיכוי שהיא תתהפך עם הראש כלפי מטה? תודה!

13/08/2022 | 23:27 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

מנח רוחבי לא מסכן את העובר אולם יכול להשפיע על אופן הלידה. סיכוי טוב שהעובר יתהפך לראש או לעכוז במידה ולא היה רוחבי במהלך כל ההריון. ככלל אצבע: כ-80% מהנשים עם מצג עכוז בשבוע 28 וכ- 50% מהנשים עם מצג עכוז בשבוע 32 יגיעו למועד במצג ראש. כלומר רוב הנשים מגיעות למועד עם עובר במצג ראש. ממליץ לחזור על סונר למצג סביב שבוע 35-36.

מנהלי פורום הריון ולידה